Óriási bravúr a listavezető otthonában

Óriási bravúr a listavezető otthonában

Remek játékkal 3–2-es győzelmet aratott a Puskás Akadémia vendégeként U17-es csapatunk. Kovács László és Nagy József tanítványai a szezon egyik legnagyobb szenzációját szolgáltatták ezzel.

Puskás Akadémia FC U17 – Illés Akadémia U17 2–3 (0–2)
Illés Aka. U17.:
Olasz – Baján, Halász, Kovács B. (Nagy H., 80.), Stifter – Bolla B., Mozsár, Mayer – Mohos (Bonyhárd, 76.), Katona (Ötvös, 93.), Pruska (Zsédely, 93.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők:
Pruska (29., 0–1), Mohos (44., 0–2; 57., 11-esből, 1–3)

Kifejezetten jól, támadó stílusban kezdett az éllovas felcsútiak otthonában akadémiánk U17-es együttese. A labdaszerzések után jók voltak az átmenetek, többször is sikerült a mieinknek odakerülniük a hazaiak kapuja elé. A 29. percben a vezetés is összejött: Mayer Gergő húzott el a jobb szélen, majd centerezését követően Pruska Dániel bólintott a hálóba. A 44. minutumban pedig már 2–0 volt ide, ugyanis Mohos Barnabás váltotta gólra Katona István remek passzát. Nem sokkal később egy szögletünk után kis híján ismét megrezdült a hazaiak hálója, de a labda a kapufára pattant az egyik hazai játékosról.

A második félidő elején viszont gyorsan szépített a Puskás: egy lecsorgó lasztit Orbán Kolos stukkolt a kapunkba. Sokáig azonban nem kellett szomorkodnunk, mivel az 57. minutumban Katona Pisti harcolt ki egy 11-est, amit Mohos Barni váltott gólra. A 3–2-es végeredményt pedig a szintén duplázó Orbán Kolos állította be, egy kezezésért megítélt büntetőt értékesítve.

Óriási bravúr, hogy az első helyen álló Puskás otthonában sikerült nyernünk. Ráadásul úgy, hogy háromszor is bevettük a hazaiak kapuját. Ezen a mérkőzésen mindenben nagyot alkottak a srácok: technikában, taktikában és iramban is. Emellett pedig a szívüket-lelküket kitették a pályára. A szezon eddigi legjobb játékával, a szezon eddigi legnagyobb sikerét arattuk

– nyilatkozta a mérkőzés után a győztes hadvezér, Kovács László.