Értékes pontért utaztuk át az országot

Értékes pontért utaztuk át az országot

Főként stabil, jól megszervezett védekezésének köszönhetően tudott 1–1-es döntetlent játszani Kisvárdán az akadémiánk U16-os csapata.

Várda LA U16 – Illés Akadémia U16 1–1 (1–0)
Illés Aka. U16.:
Molnár-Végh – Stefanich, Bodrogi, Deme – Kopácsi B. (Horváth B., 63.), Szentkirályi, Lehel (Csörnyei, 60.), Horváth A., Koósz (Takács-Földes, 46.) – Wolf (Máté, 77.), Nagy M. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző: Horváth B. (87., 1–1)

A tervek szerint a tavaszi szezon utolsó fordulóiban három belső védős felállásban játszatja majd U16-os csapatunkat a Németh Richárd és Körhöcz György alkotta szakmai stáb. Az új rendszer pedig az első félidőben remekül működött is. A hazaiak szinte a kapunk elé sem igen tudtak kerülni. Pech, hogy az egyetlen helyzetüket a 22. percben gólra tudták váltani, így a félidőben annak ellenére is ők vezettek 1–0-ra, hogy addig egyértelműen akadémistáink domináltak.

Térfélcserét követően viszont alaposan beszorítottak bennünket a várdaiak és jó 20-25 percig komoly labdabirtoklási fölényben voltak. A 87. percben azonban egy szabadrúgást követően Horváth Barnabás szerzett gólt és ezzel ki is alakította az 1–1-es végeredményt.

Szervezettek voltunk végig, főként védekezésben. Amit a héten gyakoroltunk, azt a srácok meg is valósították. Értékes pontot tudtunk szerezni az ország túlsó felében. Elégedett vagyok a látottakkal, szerintem jól debütált az új felállásunk. Ráadásul az első félidőben a labdabirtoklásban is fölényben voltunk

– foglalta össze a látottakat Németh Richárd vezetőedző.