Önbizalomnövelő győzelem

Önbizalomnövelő győzelem

Határozottan biztató teljesítménnyel 2–0-ás győzelmet aratott U15-ös együttesünk a ZTE U16-os legénységének otthonában. A mieink mindkét félidőben egy-egy góllal keserítették a kék-fehér fiatalok életét.

ZTE FC U16 – Illés Akadémia U15 0–2 (0–1)
Illés Aka. U15.:
Tama M. – Abért B., Takács D., Rózsa, Erdei – Meskó, Palkó, Zsiga – Técskei, Vert, Liplin. Cserék: Pfeiffer – Pénzes, Lajos, Szabó B., Bécsy, Nagy K., Csonka, Abért O., Kolozsvári, Vér. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők:
Vert, Abért O.

Határozottan jól kezdtek fiataljaink, akik nagyon gyorsan meg is szerezték a vezetést: a Liplin Bence által kiharcolt szabadrúgásból Palkó Áron a kapufát találta el, a kipattanó labdát pedig Vert Bence továbbította a hálóba. Ezt követően a fizikálisan lényegesen erősebb zalaegerszegiek átvették az irányítást és több esetben is nagyon közel álltak az egyenlítéshez. Ám az i-re nem tudták feltenni a pontot, így a szünetben 1–0-ra vezetettek Sátori Barnabás és Varga Roland tanítványai.

A szünet után szinte egy teljesen új sorral állt fel U15-ös legénységünk. Ennek ellenére is sikerült növelni az előnyt: Abért Olivér szemfüles góllal alakította 2–0-ra az állás. Mind később kiderült, ezzel be is állította a végeredményt.

Úgy gondolom, hogy teljesen megérdemelten nyertünk. Kellemes meglepetés volt a gyerekek játéka, mert ilyen rövid közös munka után is sok olyan elemet láttam tőlük viszont, amit az edzéseken gyakoroltunk. Ez a teljesítmény mindenképpen biztató a jövőre nézve. Annak pedig külön örülök, hogy kapott gól nélkül tudtuk lehozni ezt a mérkőzést

– értékelte a találkozót Sátori Barnabás vezetőedző.