Döntetlen az Illés Akadémia U14 első edzőmeccsén

Döntetlen az Illés Akadémia U14 első edzőmeccsén

Szűcs János együttese az egy évvel idősebb zalaiakkal meccselt hazai környezetben.

Illés Akadémia U14 – Zalaegerszegi TE FC U15 1–1 (0–1, 0–1)
Illés Aka. U14:
Németh B. – Kiss B., Markó, Tasnádi, Nyári – Kelemen, Söptei, Szele – Virág, Haág, Tóth E. Cserék: Őri, Tóth M. – Papp, Kálócz, Bruckner. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Virág (73., 1–1)

Első felkészülési mérkőzésén Szűcs János együttese a 90 percet három harmad formájában játszotta le. A fizikális fölényben lévő vendégek a 22. percben szerezték meg a vezetést, majd a második harmadban is volt lehetőségük az előnyük növelésére, ám Tóth Márton több nagy védést is bemutatott. Az 57. percben Tóth Erik átlövésből a felső lécet találta el. A harmadik harmadban átvettük a kezdeményezést, és a 73. percben egyenlítettünk. Egy kisszöglet után az alapvonal mellett Nyári Olivér vitte befelé a labdát, passzát pedig Virág Ádám közvetlen közelről belsőzte a hálóba, 1–1. Ezzel még azonban nem volt vége: nagy helyzet adódott előttünk is (mellé szállt a labda), majd a vendégek előtt is. Utóbbinál azonban Őri Krisztofer remekül élt együtt a játékkal, és messze a kapujától mentett, így több találat már nem született.

Sajnos hat játékosomat nélkülözni voltam kénytelen: koronavírus elleni oltás beadása, sérülések, különböző problémák miatt. Fizikálisan nagy hátrányban voltunk, egy évvel idősebbek ellen játszottunk. Ennek ellenére a saját futballunkat játszottuk, de nem voltunk sikeresek: akármilyen passzunk is volt, mindig odaért egy-egy „hosszabb” láb. Aztán a második etap közepétől átvettük az irányítást, kombinatívan játszottunk, jók voltak a labdaszerzések utáni átmeneteink. Több veszélyes támadásunk, és ebből adódóan lehetőségünk volt: egy ilyet követő szöglet után tudtunk egyenlíteni. Utána is domináltunk, ám a vendégek előtt is volt helyzet, ám a kapusaink vagy a védőink bravúros szereléseivel megoldottuk ezeket. Azt gondolom, összességében – eredménytől függetlenül – elégedettek lehetünk: ez volt az első edzőmeccsünk, mindenki kitette szívét-lelkét. Voltak jó teljesítmények is, az új játékosoknak pedig még össze kell csiszolódniuk a többiekkel, hogy a csapaton belül megtalálják azt a helyet, azt a posztot és pozíciót, amiért ide hoztuk őket

– mondta a találkozó után Szűcs János vezetőedző.