Októberben indult meg a szekér

Októberben indult meg a szekér

Az Illés Akadémia U14 kétszer is produkált olyan kilenc meccsből álló sorozatot, amelyeket mindössze egy-egy vereség csúfított csak. A vezetőedző, Szűcs János értékelését követően megnéztük, mit is mutatnak a számok a szombathelyiek szezonjáról.

Az Országos U14-es bajnokság Kiemelt-csoportjában a negyedik helyen zárt az Illés Akadémia. A mieink 12-szer nyertek, csak négyszer játszottak döntetlent és 11-szer kaptak ki. A rúgott gólok száma 45, a kapottaké eggyel több. Az így begyűjtött 40 pont mindössze kettővel kevesebb, mint az ezüstérmes Puskás Akadémiáé, míg a dobogó harmadik fokán végző Vasas is csak eggyel szerzett többet, mint mi. A bajnokságot megnyerő Honvéd-MFA kiemelkedett a mezőnyből. Az őszi eredmények alapján a nyolcadik helyen álltunk. Amennyiben csak a tavaszt vizsgáljuk, ott negyedikek vagyunk, ugyanúgy 23 pontot összeszedve, mint a Vasas és a Puskás Akadémia. A hazai tabellán ötödikként zártunk, míg idegenben a zöld-fehéreké a harmadik legjobb mérleg.

Csapatunk hat vereséggel indította a bajnokságot, aztán 2021. október 9-én az MTK elleni 1–0 alkalmával sikerült először ponto(ka)t szerezni. Ezt egy debreceni vereség követte, ám ezt hét veretlen meccsel feledtették a fiúk. Tavasszal aztán jött három vereség zsinórban, majd öt győzelem. 2022. május 7-én a Vasas elvitte tőlünk a három pontot, ám a hátralévő három meccsen 7 pontot szerzett a társaság.

Szűcs János együttesében hárman vannak, aki az összes találkozón pályára léptek. Bolla Áron az egész bajnokságot végigjátszotta, ami 2160 pályán töltött percet jelent! Mellette Klement Dávid (1982) és Tóth Erik (1445) szerepelt mindegyik találkozón. Kelemen Mirkó kereken 2000 percet volt a játéktéren, Krone Niklas 1639-et, Hende Dániel 1547-et, Söptei Bálint 1503-at, Virág Ádám 1368-at, Tasnádi Áron 1232-t, Molnár Levente 1087-et. A legfoglalkoztatottabb kapusunk Németh Bence volt (1040), őt Nyári Olivér (1024), Meskó Márk (1017), Kiss Benedek (925), Papp Máté (798), második kapusként Őri Krisztofer (665), majd Markó Martin (587), Sipos-Kiss Dániel (517) és harmadik kapusként Tóth Márton (455) követi. Rajtuk kívül Szele Máté (434), Liplin Bence (104), Palkó Áron (80), Haág Benjámin (79), Kálócz Dávid (36), Bruckner György (23) és Horváth Ármin (13) játszott még az U14-es csapatunkban.

Mindössze 18 alkalommal figyelmeztettek a játékvezetők Illés Akadémia-játékost. Bolla Áront és Meskó Márkot négyszer, Söptei Bálintot, Hende Dánielt és Klement Dávidot, kétszer-kétszer. Palkó Áron, Kelemen Mirkó, Sipos-Kiss Dániel és Haág Benjámin egy-egy sárga lapot kapott.

Az Illés Akadémia U14 góllövőlistájára 15-en iratkoztak fel! A házi gólkirály Krone Niklas lett 7 találattal, őt a hatgólos Klement Dávid és az öt találatig jutó Söptei Bálint követi. Négy gól fűződik Bolla Áron és Virág Ádám nevéhez, három Kelemen Mirkóéhoz és Szele Mátééhoz. Két találatot ért el Papp Máté, Tóth Erik, Meskó Márk, Hende Dániel és Liplin Bence, míg egyet-egyet Tasnádi Áron, Sipos-Kiss Dániel és Palkó Áron.