Ausztriába igazolt Tóth Milán

Ausztriába igazolt Tóth Milán

Az Illés Akadémia egykori növendéke a Sturm Graz ajánlatát fogadta el.

A Szombathelyi Haladás 2021/2022-es házi gólkirálya Tóth Milán lett. A támadó 11 találatot szerzett. A Pécs, a Tiszakécske és a Siófok ellen három pontot ért a gólja, míg az ETO otthonában duplázott, így Győrben 2–0-ra győztek a zöld-fehérek.

Milu Kazincbarcikán kezdett el futballozni, majd a Sajóvölgye Focisuli és az ETO érintésével érkezett 2018 augusztusában az Illés Akadémiára. Nálunk az U17-es és az U19-es csapatban 50-szer lépett pályára és 27 gólt szerzett! 17 éves volt, amikor 2019. november 6-án a Haladás–Vác FC-mérkőzésen bemutatkozhatott a Merkantil Bank Ligában. Első találatát a Haliban 2021. február 28-án szerezte: ő indította be a gólgyártást a Kaposvár elleni 4–0 során. Németh Szabolcs csapata elképzelhetetlen volt nélküle, Milán szerezte a vasi bajnoki gólok 30%-át! A Haladásban 55 találkozón 13 gólt ért el.

Szerződése 2023. június 30-ig szólt, azaz Ausztriába igazolása bevételt hozott a Haladásnak. A Sturm Graz tavaly a második helyen végzett az osztrák Bundesligában, így a Bajnokok Ligája selejtezőjében lesznek érdekeltek a fekete-fehérek. Mindemellett nagyon fontos, hogy a Sturm második csapata a másodosztályban indulhat, így a még mindig csak 20 éves támadó akár ott is beleerősödhet az osztrák futballba.

Óriási lehetőséget látok Milán szerződtetésében! Ő az, aki tökéletesen beleillik a filozófiánkba. Egészen hihetetlen sebessége van, nagyon jó mutatói voltak a Haladásnál. Örülök, hogy hosszú távon a Sturm mellett döntött, sikeres kezdést kívánok neki a második csapatunkban

– idézi a www.sksturm.at Andreas Schicker sportigazgatót.

A gráci klub honlapja arról tájékoztat, hogy a felek 2+1 éves szerződést kötöttek.

Milán testvére, Tóth Balázs a Red Bull Salzburg fiókcsapatánál, a Lieferingnél véd, így mindkettőjük pályafutása Ausztriában folytatódik. Sok sikert és sérülésmentes szezonokat kívánunk!

Nyitókép forrása: www.sksturm.at