Oda a veretlenség

Oda a veretlenség

Elszenvedte első vereségét a bajnokságban az U15.

Illés Akadémia U15 – DEAC U15 1–2 (1–1)
Illés Aka. U15: Tama – Abért B. (Abért O., 41.), Takács D. (Blum, 41.), Rózsa, Erdei – László (Őri, 77.), Bécsy, Zsiga (Nagy L., 54.) – Pécskai (Vert B., 41.), Liplin, Meskó. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerző: Liplin (36., 1-1)

Tökéletes mérleggel állt az Illés Akadémia U15-ös csapata a 4. forduló előtt, amikor is a DEAC csapatával találkozott.

Ennek fényében próbálták a mieink megragadni a kezdeményezést a mérkőzés elején, azonban ez csak kisebb mezőnyfölényben mutatkozott be, sőt, kontrák formájában a debreceni csapatnak voltak feljegyezhető helyzetei. A félidő felénél jött az első szombathelyi lehetőség: Liplin Bence ugrott ki két védő között szépen, majd bepasszolt a hosszún érkező Meskónak, aki sajnálatos módon nem találta el az üresen tátongó kaput. Tíz perccel később ismét Liplin került a középpontba, egy csodás szóló után a lövése centikkel ment csak el a hosszú kapufa mellett.

Ezek után azt hihettük csak idő kérdése, hogy megszerezze a csapat a vezetést, viszont egy vendégakció végén a kipattanót Szilágyi 23 méterről a rövid alsóba lőtte, 0–1. Nem vezetett sokáig a DEAC, ugyanis két perccel később Erdei ment el a bal oldalon, majd nagy ívű beadása Liplin Bencét találta meg a hosszú kapufánál, aki nem hibázott az ordító helyzetben és befejelte a labdát a kapuba, 1–1.

A második félidőben aztán lecsillapodtak a csapatok sokáig el-el csordogált csak a játék, kevés futballt láthattunk, csupán pontrúgások után tudtak a felek veszélyeztetni. Míg nem jött a hidegzuhany, a 69. percben egy hosszú debreceni indítás után ütközött ellenfelével Erdei, a bíró pedig – megkérdőjelezhetően – a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt magabiztosan értékesítette ellenfelünk, 1–2. Ezek után próbálta csapatunk kapuja elé szegezni a vendégeket, gól azonban már nem született.

A debreceni csapat küzdésben és harciasságban is csillagos ötösre vizsgázott.

Sok futballra utaló jelet ma sajnos nem láttunk, ellenben rengeteg technikai hibát. A párharcokban is rendre alul maradtunk. Összességében gratulálok a vendégcsapatnak, megérdemelten vitték el a három pontot

– értékelt Sátori Barnabás.