Oda a veretlenség

Oda a veretlenség

Zalaegerszegen kapott ki ebben a bajnokságban először az Illés Akadémia U13.

ZTE FC U13 – Illés Akadémia U13 4–1 (1–0, 1–0, 0–0, 2–1)
Illés Aka. U13:
Hajba – Németh B., Székely, Orbán, Szalma – Magadics, Lakatos, Módly – Szabó B. Cserék: Reiber, Mihók, Angler B., Bock, Dobovánszky. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerző: Németh B. (65., 3–1)

Rossz talajú pályán szerepelt U13-as csapatunk: a szomszédvári rangadó első két negyede a hazaiaknak sikerült jobban. Egy pontrúgás utáni lecsorgó után szerezték meg a vezetést, majd egy rossz helyre fejelt labda után tudták kettőre növelni előnyüket az egerszegiek – mindkét etap inkább ikszes volt. A záró negyedben egy sportszerűtlen szituáció után növelte előnyét a ZTE: középső védőnket, Orbán Roland könyökölték le, de úgy, hogy az esés következtében meg is sérült – agyrázkódás gyanújával kórházba is került. Háromgólos hátrányban sem adtuk fel: Angler Benett húzott el a jobb szélen, középreadása után pedig Németh Barnabás szépített, 3–1. Szabó Botond révén ziccerbe kerültünk, de kimaradt, míg a hajrában egy előrevágott labda után megint a hazaiak találtak be, így 4–1-re megnyerték a találkozót.

Tudtuk, mik a zalaiak erőssége, a fizikális játékra építenek. A ZTE íveléseire szintén készültünk, sajnos nem sikerül jól levédekeztünk. Mi ma sem nem engedtünk az elveinkből, labdabirtoklási fölényt szerettünk volna kialakítani. Működtek a labdakihozatalok, de voltak kapkodósabb időszakaink is. Egy-két játékosom tartott a magasabb-erősebb ellenféltől, ez meglepetés volt számomra, ennek ellenére azt gondolom, hogy a játékunkból sem engedtünk – de ez ma eredménnyel nem párosult. A célunk továbbra is, hogy a jövő évben a kiemelt bajnokságban megálljuk a helyünket! Hiányzott nagyon az utolsó időszakra Orbán Roli, akinek mielőbbi felépülést kívánok

– mondta Szűcs János vezetőedző.