Magabiztos, hétgólos győzelmet arattak az U19-es lányok

Magabiztos, hétgólos győzelmet arattak az U19-es lányok

Tebeli György együttese végig fölényben játszott, nem volt kérdéses a három pont megszerzése.

Illés Akadémia-Viktória U19 – PMFC U19 7–0 (3–0)
Illés Aka.-Vikt. U19:
Szabó K. (Gévay D., 62.) – Rugovics B. (Németh N., 46.), Kováts A., Szabó L. (Vesztergom B., 62.) – Novák L. (Balogh S., 62.), Csizmadia Zs. (Pálfy B., 62.) – Szabó F., Hécz Zs., Németh M. (Gravencz G., 46.), Nagy D. – Kaszap K. (Csáki E., 62.) Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Szabó L. (8., 1–0), Nagy D. (13., 2–0), Németh M. (15., 3–0), Kaszap K. (60., 4–0), Kováts A. (62., 5–0), Vesztergom B. (65., 6–0), Hécz Zs. (78., 7–0)

Kellemes, kora őszi időjárásban lépett pályára U19-es leánycsapatunk szombat délután, Tebeli György tanítványai a Pécsi MFC együttesét fogadták. A mieink szinte azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést, és az első gólra sem kellett sokáig várni: Szabó Lili bombájával már a 8. percben vezettünk. Kisvártatva Nagy Dorottya, valamint a csapatkapitány, Németh Mirtill is beköszönt, így a 15. percben már 3–0 volt az állás. Szinte kizárólag a vendégek térfelén zajlott a játék, helyzeteket alakítottunk ki, távolról is bátran vállalkoztunk a betömörülő védelemmel szemben, újabb gólt viszont már nem sikerült szerezni a szünetig. A fordulás után sem változott a játék képe, de ezúttal 15 percet kellett várni az újabb gólra: Kaszap Kamilla lőtte ki a jobb alsó sarkot. Két perc múlva Kováts Anna bólintásával növeltük előnyünket, majd Vesztergom Bettina volt eredményes, ismét három gólt szereztünk rövid idő leforgása alatt. A gólgyártásnak ezzel még nem volt vége: a 78. percben Hécz Zsuzsa lépett ki egy labdaszerzés után és gurított higgadtan a kapuba. A mieinknél a 7–0-s győzelem mellett örömteli, hogy hét különböző játékos osztozott a gólokon.

Először is szeretnék gratulálni a 7–0 ellenére a PMFC-nek, úgy gondolom, hogy a tavalyi évhez képest nagyon sokat léptek előre és 7–0-nál is ugyanolyan lelkesen játszottak, mint az elején, le a kalappal előttük. Természetesen gratulálok a mi lányainknak is, a 7–0 az 7–0. Ami miatt kicsit hiányérzetem van, hogy a 15. percben 3–0 volt az állás, a következő találatunkat pedig a 60. percben szereztük. A kapu előtt lehettünk volna élesebbek, illetve a távoli lövéseink kis százalékban találtak csak kaput. Ennek ellenére jó felfogásban játszottunk, jók voltak a birtoklások, elégedett vagyok. Látjuk, hogy miben kell még fejlődni, vasárnapra pedig sok sikert kívánunk az NB I-es csapatnak

– értékelt Tebeli György vezetőedző