Nyerhető meccsen vereség

Nyerhető meccsen vereség

Hazai pályán kapott ki az U15-ös csapatunk.

Illés Akadémia U15 – Paksi FC U15 1–2 (1–2)
Illés Aka. U15.: Németh H. – Bonchis, Balikó, Csörnyei (Stefanich, 41.), Koósz – Szentkirályi, Horváth A. (Bodrogi, 41.), Kopácsi Á – Horváth B. (Baranyai N., 57.), Katona, Takács-Földes (Wolf, 57.). Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző: Katona (2.)

Nagyon gyorsan sikerült megszerezniük a vezetést akadémistáinknak: a 2. percben Balikó Ádám talált be egy jobbról érkező szögletet követően. Sajnos ezt követően a vendégek vették át az irányítást és a „változatosság” kedvéért ők is főként pontrúgásokkal veszélyeztettek. A 9. percben aztán stílszerűen a Duna-partiak is egy jobb oldali sarokrúgás után vették be a mieink kapuját. Az első félóra végén pedig jött a feketeleves: egy óriási védelmi hibából adódóan megkaparintották a vezetést az atomvárosiak, akik 2–1-es előnnyel vonulhattak a szünetre.

A második félidőben már jóval kevesebb helyzetet dolgoztak ki a csapatok. Igazából Babos Bence 52. percben történt kiállítása után lett veszélyesebb Németh Richárd legénysége. Ezt követően ugyan több lehetősége is adódott az egyenlítésre U15-ös gárdánknak, de fiataljaink nem éltek ezekkel és végül 2–1 arányú vereséget szenvedtek egy nyerhetőnek tűnő összecsapáson.

Gyorsan vezetést szereztünk, ami talán egy kicsit túlzottan is megnyugtatta a csapatunkat. Az ellenfél pontrúgásai komoly veszélyt jelentettek végig a kapunkra, de ettől függetlenül sem kellett volna átvennünk a stílusukat. A meccset a srácok fejben veszítették el. Sajnálom, hogy a végén még egy pontot sem tudtunk itthon tartani

– értékelt a derbit követően Németh Richárd vezetőedző.