Csupán egy mérkőzés lóg ki a sorból

Csupán egy mérkőzés lóg ki a sorból

Négy találkozóból hármat megnyert eddig a pontvadászatban U12-es csapatunk. Takács Csaba tanítványai a győri Üstökös, a Hévíz és a Mosonmagyaróvár ellen begyűjtötték a három pontot, a ZTE gárdájával szemben azonban 3–1 arányban alulmaradtak egy izgalmas, küzdelmes összecsapáson. Korosztályos együttesünk vezetőedzőjét kértük egy rövid értékelésre.

Úgy gondolom, hogy összességében elégedett lehetek az eddigi eredményeinkkel. Az első fordulóban az Üstökös egy kifejezetten „kellemes” ellenfél volt, azt követően viszont kikaptunk a ZTE csapatától. Nagyon sajnálom azt a fiaskót, mivel véleményem szerint nem érdemeltünk vereséget. Játékban jobbak voltunk, több helyzetet dolgoztunk ki, de azokat sajnos ki is hagytuk. Hátul viszont „gólerősek” voltunk: három egyéni hibából három gólt kaptunk. A Hévíz és az Óvár ellen pedig hoztuk a kötelezőnek mondható győzelmeket.

Mennyire sikerült már a tanítványaidnak átállniuk a nagyobb pályára és persze a nagyobb létszámra?

Ez egy folyamat, aminek sajnos a koronavírus-járvány alaposan átírta a forgatókönyvét. A bajnoki nyitány előtt több idő szokott a rendelkezésünkre állni, hogy a srácokat „átállítsuk” a 6+1-ről a 8+1-re. Ráadásul az U11-ben kisebb pályán játszottak. Amit tudtunk, elvégeztünk, még pedig úgy, hogy közben a keret kialakításán is munkálkodtunk.

Milyen keretet sikerült végül összeállítani?

Egy jó szellemű játékosokból álló, lendületes csapatot sikerült összehoznunk. A gyerekek kezdik megszokni az új impulzusokat, elvégre a személyemben egy új edzővel dolgoznak. A hozzáállásukkal elégedett vagyok. Egyre inkább rögződik bennük, hogy a mérkőzéseken és az edzéseken a maximumot kell nyújtaniuk. Fegyelmezettek, ami elengedhetetlen a nyugodt munkavégzéshez. Úgy gondolom, hogy hétről hétre, és mérkőzésről mérkőzésre fejlődnek. Mind egyénileg, mind pedig csapatként. Én megpróbálok ehhez minden segítséget megadni nekik, méghozzá úgy, hogy a pozitívumokra építkezünk, de azt nem szabad elfelejteni, hogy egy tanulási fázis elején, közepén járunk. 

Ennek a fázisnak a következő állomása a vasárnapi bajnoki lehet, melyen a Nagykanizsa otthonában lép pályára az Illés Akadémia U12-es csapata.

Az eddigi eredményekből kiindulva egyértelműen győzelemre számítok. Igazából azt szeretném, ha a srácoktól minél több olyan taktikai, illetve technikai elemet látnék viszont, melyeket az edzéseken gyakoroltunk. A Nagykanizsa ellen főként a helyzetkihasználáson lesz a hangsúly, mivel azzal a már említett ZTE-meccsen is voltak gondjaink. Persze az is lényeges, hogy minimalizáljuk a védekezésünkben előforduló hibákat.

A bajnokság végén milyen helyezéssel lennél elégedett?

Úgy gondolom, hogy egyértelműen a tabella élmezőnyében kell végeznünk. Az ETO, a ZTE, a Pápa és a Sopron csapatai tűnnek a legnagyobb riválisoknak. Azt sajnálom, hogy a világjárvány miatt nincs lehetőség nemzetközi mérkőzésekre, mivel azokon jóval agresszívebb, gyorsabb ritmusban futballozó ellenfelekkel is találkozhatnának a gyerekek. De legalább ennyire lényeges, hogy felkészítsük a srácokat arra, hogy jövőre már nagypályán kell játszaniuk, még pedig 10+1 fős felállásban. Ezzel párhuzamosan pedig minden téren fejlődniük kell. Úgy gondolom, hogy ehhez minden segítséget meg is kapnak az Illés Akadémián.