Kár a két kihagyott büntetőért

Kár a két kihagyott büntetőért

Az Illés Akadémia U13-as csapat a második helyen végzett a nívós szlovéniai erőfelmérőn.

A szlovén NK Kema Puconci hat U13-as csapat részvételével rendezett nemzetközi tornát, melyre az Illés Akadémia a következő kerettel utazott: Hajba Botond, Schepanski Noah – Orbán Roland, Szalma Zétény, Bock Bence, Magadics Milán, Dobovánszky Ábel, Mihók Martin, Módly Samu, Reiber Marcell, Székely Máté, Angler Benett, Lakatos Krisztián, Molnár Barnabás, Németh Barnabás, Szabó Botond, Bujdos Botond, Takács Ákos és Horváth Csaba.

A szervezők Szűcs János együttesét a B-csoportba sorsolták, ahol kezdésként Orbán Roland, Molnár Barnabás és Szabó Botond találataival 3–1-re vertük az NK Celje gárdáját, majd pedig Lakatos Krisztián utolsó pillanatban szerzett góljának köszönhetően 1–1-re végeztünk a hazai NK Kema-Carda csapatával. Így pedig négy ponttal és 4–2-es gólkülönbséggel a trió élén végeztünk.

Az elődöntőben az NK Fuzinarral találkoztunk. A rendes, 25 perces játékidőben Szabó Botond találatával 1–1-re zártunk, majd büntetőkkel 3–2-re nyertünk és bejutottunk a fináléba, ahol az NS Mura várt ránk. A döntő elején egy nagyon szép támadásunk végén Bock Bence szerzett vezetést. A folytatásban is a mieink domináltak, de a helyzeteink kimaradtak. A szlovének pedig gyakorlatilag egyetlen komolyabb kontrájukat góllal zárták, így 1–1 lett a derbi vége. A büntetőket sajnos nagyon rosszul kezdtük: az első kettőt kihagytuk. A többit ugyan értékesítettük, de így is az NK Mura nyert 4–3-ra, ezzel ők lettek az aranyérmesek, míg nekünk az ezüst jutott.

Nagyon köszönjük a meghívást. Ritkán lehet ilyen remek szervezéssel, vendéglátással találkozni. Minden minőségi volt, ahogy az első meccsen nyújtott játékunk is. Nagyon jól néztünk ki, a torna egyik legjobb csapatát vertük meg 3–1-re. Sajnos a folytatásban teljesen érthetetlen módon nem ezt a teljesítményt nyújtották a srácok. Ez pedig nem tetszett. Nem azt csinálták, amit megbeszéltünk. Sok volt a kapkodás, egyénieskedés, labdacipelés. Nem a saját focinkat játszottuk. A második hely ellenére azt mondom, hogy sok olyan játékosunk van, aki nem igazán tud versenyezni. Akaratban, mentalításban sokat tanulhatunk a szlovénektől. Köszönöm a csapat egész éves munkáját, valamint a szülők pozitív hozzáállását. Ezzel a közös munkánk véget ér. Remélem, hogy az elkövetett hibákból mindenki tanulni tud. Jó nyarat kívánok a gyerekeknek. Emellett köszönöm Schmidt Gábor, Faggyas Milán, Takács Csaba, Mészáros-Szarka Tíria és Horváth Zoltán munkáját, segítségét

– fogalmazott a tornát követően Szűcs János.