Az FTC elleni döntetlenével a tabella élén maradt U19-es csapatunk

Az FTC elleni döntetlenével a tabella élén maradt U19-es csapatunk

A női U19-es „akadémiai” bajnokság rájátszásának utolsó előtti fordulójában a Ferencváros vendégeként játszott gól nélküli döntetlent Tebeli György csapata. A mieink a tabella éléről várhatják az utolsó, a Puskás Akadémia elleni felcsúti találkozót.

FTC-Telekom U19 – Illés Akadém.-Viktória U19 0–0
Illés Aka.-Viktória U19: Gévay D. – Németh A., Pálmai E., Rugovics B., Németh M. – Nagy D. (Németh N., 83.), Pálfy B. (Németh Zs. P., 46.), Varró V. (Szabó L., 83.), Csizmadia (Szalay J., 67.) – Feketevízi T. (Varga B., 46.), Kiss-Lantos H. Vezetőedző: Tebeli György.

Az ETO FC Győr elleni keddi hazai győzelem után ezúttal Budapesten, a Kocsis Sándor Sportközpontban tett egy újabb lépést az aranyérem felé listavezető U19-es csapatunk. Nem volt könnyű mérkőzés, a játékosoknak – természetesen az ellenfélnek is – a pálya méretével és az „elemekkel” is meg kellett küzdenie. Folyamatos játék nem alakulhatott ki, de mindkét oldalon akadtak helyzetek – ezekből azonban nem született gól, a mi szemszögünkből Gévay Dorka fontos védéseinek, illetve Pálmai Eszter és Rugovics Boglárka átlagon fölüli védőmunkájának is köszönhetően. A négycsapatos felsőház másik hétvégi mérkőzését vasárnap játssza az ETO és a Puskás Akadémia, ott dől el, hogy az Illés Akadémia mekkora előnnyel fordulhat az utolsó fordulóra. De az, hogy előnnyel fordul, már biztos!

Nagyon harcos meccs volt, a párharcok domináltak, minden méterért meg kellett küzdeni. Összességében igazságos döntetlen született, véleményem szerint nem kaptunk meg egy jogos büntetőt. Labdabirtoklásról, felépített játékról egyik csapatnál sem beszélhetünk, nagyban befolyásolta a mérkőzés képét és mindkét csapat játékát a kisméretű műfüves pálya és az erős szél, ami az első félidőben a Fradinak kedvezett, a második félidőben pedig minket támogatott. Gratulálok a lányoknak a hozzáállásukhoz és a fegyelmezett játékukhoz, ma is ezek voltak a legfontosabb tényezők

– értékelt Tebeli György.