Nemzetközi tornán az U7-eseink

Nemzetközi tornán az U7-eseink

Felsőőrön szerepeltek a zöld-fehérek.

A Szabó Róbert irányította Illés Akadémia U7 Felsőőrre (Oberwart) utazott, ahol nemzetközi teremtornán játszottak a gyerekek. Funino-szabályok szerint zajlottak a mérkőzések. Rögtön „logisztikai” feladatot oldott meg az Illés Akadémia Simon Medox, Zuggó Donoven. Topor Benedikt, Tóth Soma, Maros Benett, Szabó Dávid, Zsidai Vajk összetételű együttese, ugyanis az egyik résztvevő nem érkezett meg, így mi kettéosztottuk a csapatot, és beugrottunk a hiányzó helyre.

Az egyértelműen erősebb csoportban az 1-es számot viselő csapatunk az FK Austria Wientől 12–8-ra, az FAC Wientől 16–4-re kapott ki, míg az SV Oberwartot 17–0-ra, az ASK Riedlingsdorfot 15–5-re, az AVITA Bad Tatzmannsdorfot 18–1-re győzte le. A „házi csatában” az Illés 1-es az Illés 2-est 10–6-ra verte meg.

A 2-es számot viselő együttesünk a felőőriektől 3–0-ra kapott ki, a bécsi FAC-tól 14–4-re, a Riedlingsdorftól 5–3-ra, míg az Austria Wientől 14–1-re. A tarcsafürdőiek ellen aztán 10–4-re sikerült győzni! A helyosztón az SV Oberwart 2-es csapatával mérkőztek meg a gyerekek, akiket 19–1-re vertek meg, így az Illés Akadémia 2 a 11. helyen zárt.

Az Illés Akadémia 1 csoportharmadikként lépett tovább és a helyosztón az SC Kemetennel csapott össze: 11–1-re nyertünk, így a zöld-fehérek zártak az ötödik pozícióban. A tornát az FK Austria Wien nyerte meg.

A csapatbontással több játéklehetőség jutott egy-egy gyereknek, viszont nagyon elfáradtak a végére a kevés csere miatt. Két csoportban zajlottak a csoportmérkőzések, és a sors úgy hozta, hogy a miénk volt a sokkal erősebb. A két bécsi csapat (Austria Wien, FAC Wien) megérdemelten végzett előttünk a csoportban, de a többi négy csoportmeccset, és a helyosztót is megnyerte az „idősebb” gyerekekből álló csapat, így ők az ötödik helyen zártak. A másik csapat is helytállt minden mérkőzésén, még ha az eredmények nem is ezt tükrözik. Minden gyerek sokat tanulhatott a mai tornából, hiszen Funino-szabályok szerint játszandó torna kevés van. Néhányan jól megérezték, hogy mikor kell a másik kapu felé váltani a támadás irányát, és hogy miképpen is kell védeni két kaput. Hibák természetesen voltak támadásban és védekezésben is, de ebben a korban ez természetes. Én összességében meg vagyok elégedve a gyerekekkel. Gratulálok nekik a mai teljesítményhez

– értékelt Szabó Róbert vezetőedző.