Itthon tartotta a három pontot a Haladás

Itthon tartotta a három pontot a Haladás

Horváth Arnold csereként állt be. A Hali góljait korábbi Illés Akadémia-növendékek szerezték.

Már a 22. fordulót rendeztek ezen a hétvégén a Merkantil Bank Ligában: a Szombathelyi Haladás vendége a Tiszakécskei LC gárdája volt. A vasiak Pálfi – Nyíri, Jagodics, Ene, Bolla – Erdei – Horváth R., Rácz, Szakály, Csernik – Pintér összeállításban kezdtek, azaz az Illés Akadémia korábbi növendékei közül Nyíri Vince, Jagodics Márk, Bolla Gergő, Horváth Rajmund és Rácz Barnabás kezdett. A kispadon – mások mellett – Horváth Arnold, Jancsó András, Szvoboda Dániel és Szijjártó Ármin vártak bevetésre. Volt ismerős a másik oldalon is: a Tiszakécske kapuját Kiss Ágoston védte, míg a kezdőben kapott helyett Kállai Zalán, a cserék között pedig Gyurján Bence.

A Haladás kezdte jobban a meccsen: többet volt a vasiaknál a labda és sokkal veszélyesebben futballoztak. A 13. percben Erdei szögletét Jagodics fejelte kapura, de Kiss védeni tudott. Nem sokkal később egy labdaeladás miatt izgulhattunk, de a kapunk előtt elment a labda. A 17. percben Csernik Kornél viharzott el a bal szélen, befelé húzott, 15 méteres lövését azonban fogta Kiss. Két perc múlva Szakály Attila tesztelte a korábbi Illéses kapust, aki ezúttal szögletre ütötte a labdát. Sokat játszottuk meg Horváth Rajmundot a jobb oldalon, rendre veszélyesek tudtunk lenni. A 41. percben aztán a gól is megszületett: Csernik Kornél erős lövését csak kiütni tudta Kiss Ágoston – az ő pechjére éppen le is pattant közvetlenül előtte a labda – a kipattanót pedig Horváth Rajmund, a védője mögül kibújva a léc alá vágta, 1–0.

A szünetben elégedetlen lehetett a vendégek szakvezetője, hiszen hármat is cserélt. Ennek eredményeképpen az 56. percben egyenlítettek is a kécskeiek: itt is elsőre még hárított Pálfi Donát, ám a kipattanóra ezen az oldalon is a támadó ért oda előbb, 1–1. Megzavarta a bekapott gól a Halit, aztán ismét átvette az irányítást a zöld-fehér gárda. A 68. percben Horváth Arnold is pályára lépett, egy perc múlva pedig Bolla Gergő finom kiugratása után Rácz Barnabás lőtt a hosszú sarokba, 2–1! Sőt, a 75. percben végleg eldönthette volna a 3 pont sorsát a Haladás, ám Kelemen Marko ziccerben kapufát lőtt. A vendégek jöttek előre, ám a Hali-védelme jól állta a sarat. A hajrában Jancsó András is beállt, hogy még stabilabb legyen a középpálya, de több gól már nem esett, így – ha két meccs már egy sorozat, akkor sorozatban – második hazai győzelmét aratta a csapat.