Mind a négy Illés Akadémia-növendék játszott az U19-es válogatottban

Mind a négy Illés Akadémia-növendék játszott az U19-es válogatottban

Női U19-es válogatottunk második mérkőzését is elveszítette a portugáliai Algarve-tornán, ezúttal Ausztria múlta felül a mieinket 3–0-ra.

A lengyelek elleni találkozó után mindenképpen a javításra készültek Szarvas Alexandra tanítványai a portugáliai nemzetközi viadalon. Ezúttal is Németh Adél viselte a csapatkapitányi karszalagot, rajta kívül pedig az előző összecsapáshoz hasonlóan Novák Luca és Pintér Tekla is a pályán volt a kezdő sípszó pillanatában.

Jó iramban kezdték a mérkőzést a felek, nyílt sisakos küzdelem zajlott a pályán. A kapuk felválta forogtak veszélyben, mindkét hálóőr kulcsfigurának bizonyult, egy ízben pedig a kapufa mentette meg ellenfelünket a bekapott góltól. A szünetben aztán három helyen is változtatott Szarvas Alexandra szövetségi edző, a folytatásban viszont egyre inkább az osztrákok akarata érvényesült. Az 57. percben aztán meg is szerezték a vezetést szomszédjaink, majd hiába jöttek az újabb frissítések a 63. percben – Csejtei Emília is ekkor lépett pályára –, nem sokkal később újfent középkezdéshez készülődhettünk. A végeredmény a 80. percben alakult ki, egy labdavesztés és egy szép egyéni akció után harmadik találatukat is megszerezték az osztrákok, akik így 3–0-s győzelmet könyvelhettek el. Pintér Tekla 63, Novák Luca 80 percet töltött a pályán.

Válogatottunk február 27-én, kedden a házigazda Portugália zárja szereplését a tornán, méghozzá közép-európai idő szerint 14 órás kezdettel.

Nyitókép forrása: www.mlsz.hu