Nemzetközi torna hazai környezetben

Nemzetközi torna hazai környezetben

Az Illés Akadémia ad otthont a Savaria Nemzetközi Ifjúsági Tornának.

Az Illés Sport Alapítvány azzal a kéréssel fordult Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűléséhez, hogy a hagyományteremtő szándékkal megrendezendő nemzetközi ifjúsági tornáját városunk római elnevezésével illethesse. A közgyűlés hozzájárulását adta ehhez, így 2021. augusztus 11-én az Illés Akadémia Szarka Zoltán utcai labdarúgópályája ad otthont az eseménynek.

A Covid-helyzet miatt az Atlético Madrid nem vállalta az idei utazást, de így is két kiváló ellenfél érkezik az U17-es korosztályunk számára. Szombathely szlovéniai testvérvárosából az NK Maribor, míg az ausztriai Nagymartonból (Mattersburg) a Fussballakademie Burgenland érkezik. Ezek a csapatok alkotják az I. Savaria Nemzetközi Ifjúsági Torna mezőnyét.

A 2005-ösök számára kiírt tornán 2×30 percig zajlanak a mérkőzések. Döntetlen esetén büntetőpontról elvégzett rúgásokkal dől el a győztes kiléte.

A szurkolók és hozzátartozók a törvényi előírásoknak megfelelően, védettségi igazolvány és egy fényképes igazolvány bemutatásával, belépőjegy megfizetése nélkül tekinthetik meg a találkozókat.

Tervezett mérkőzésidőpontok:

15:00    NK Maribor – Illés Akadémia

16:45     NK Maribor – Fussballakademie Burgenland

18:45     Illés Akadémia – Fussballakademie Burgenland

Az első helyezett egy évre elviszi a Savaria Nemzetközi Ifjúsági Torna vándorkupáját, mellette pedig díjat kap a legjobb kapus, a gólkirály és a legjobb játékos.