Döntetlennel zárult a Hali–ETO

Döntetlennel zárult a Hali–ETO

Zöld-fehér rangadónak adott otthon a Haladás Sportkomplexum.

Hazai környezetben is bemutatkozott a Szombathelyi Haladás kispadján Németh Szabolcs. Igaz, az Illés Akadémia U19-es csapatát már ifjúsági Bajnokok Ligája-meccsen vezette a Rohonci úton, de most már felnőtt szombathelyi együttes vezéreként foglalhatott helyet a kispadon. Az ETO FC Győr ellen négy korábbi Illés Akadémia-játékossal állt ki a Szombathelyi Haladás. A „ketrecünket” most is kapusedzőnk védte. Így a vasiak Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh M., Bosnjak – Kiss B., Csilus, Holdampf, Szekér – Tóth M., Rácz tizeneggyel kezdtek. A padon Doktorics Áron mellett az aktív akadémisták közül Horváth Rajmund várt bevetésre. A vendégeknél a korábbi Illés-játékosok közül Berki Istvánt cserének jelölte Klausz László.

Változatos első félidőt hozott a nyugat-dunántúli zöld-fehér ütközet. A Haladás inkább távoli lövésekkel kísérletezett, az ETO pedig közelebb merészkedett, és 2-3 alkalommal Rózsa Dánielnek is volt védenivalója. Mindkét csapat elsősorban a biztos védekezésre helyezte a hangsúlyt, a bátorság ebben a periódusban hiányzott az együttesekből.

Az 50. percben egy szabadrúgást követően voltunk figyelmetlenek hátul, de a bal oldali kapufa kisegített bennünket. Szép lassan átvette a játék irányítását a szombathelyi csapat. A 63. percben Rácz Ferenc helyére Horváth Rajmund érkezett. A 71. percben a hazai fölény góllá is érett. Bosnjak Predrag bedobását Németh Milán vette át, a bal szélről középre adott, amit Tóth Milán csúsztatott meg, majd az érkező Csilus Tamás 6 méterről a bal felső sarokba fejelt, 1–0. Az ETO ezt követően nem igazán tudott mit kezdeni a Hali védekezésével, ám a 92. percben egy a 16-osunkon belüli kavarodásból kifolyólag Kovács J. Zoltán a 11-es pontra mutatott – a megítélt büntetőt pedig értékesítette a győri csapat (1–1), így egy pontot elvittek Szombathelyről.

Két forduló után 4 ponttal áll a Haladás.