Hatvan percig remekül tartottuk magunkat

Hatvan percig remekül tartottuk magunkat

A keddi, Székelyudvarhelyi Vasas Femina elleni találkozó után újabb nemzetközi erőpróba várt U19-es lányainkra.

Két hét múlva, augusztus utolsó hétvégéjén megkezdődik a bajnokság utánpótláscsapataink számára, a Tebeli György vezette U19-es korosztály pedig a felkészülés egyik állomásaként a szlovén első osztályú bajnokságban tavaly negyedik helyet elért, több felnőtt-, valamint utánpótlás-válogatott játékost felvonultató WFC Radomlje együttesét látta vendégül. Már a kezdetektől fogva igazán harcos, küzdős, ámde szép megoldásokban sem szűkölködő találkozót játszott egymással a két csapat, a nagy meleg ellenére remek tempót diktáltak a felek. Csatáraink harcosságának köszönhetően többször is sikerült elöl megtartani a labdákat, megjátszani azokat, ezekből pedig veszélyes szituációkat kialakítani déli szomszédaink kapuja előtt. A vezetést mégis a vendégeknek sikerült megszerezniük, méghozzá egy szép átlövést követően.

Akadémistáink sem akartak lemaradni a gólszépségversenyben, egy remek szabadrúgásból mindjárt a második játékrész elején sikerült egalizálni. Továbbra is nagy csata folyt a pályán minden egyes labdáért, a félidő derekán pedig egy újabb távoli lövéssel ismét a Radomlje csapatánál volt az előny. A találkozó utolsó szakaszában már érezhetően kijött a fáradtság a lányokon, az ellenfél pedig fizikálisan fölénk tudott kerekedni. A harmadik szlovén találat talán kicsit meg is törte a mieinket, ezt pedig még két alkalommal ki tudták használni. Összességében egy rendkívül hasznos és tanulságos összecsapáson van túl csapatunk, amely szerdán már az ETO FC Győr elleni lép pályára, szintén előkészületi találkozón.

A mérkőzés háromnegyedéig tetszett, amit láttam, egy nagyon jó erőkből álló és jó képességű csapatnak tudtunk majdhogynem egyenrangú ellenfelei lenni, ami mindenképpen említésre méltó dolog. A végére úgy érzem, picit elfogytunk, fásultabban játszottunk, fizikálisan jobban bírták a szlovének, de mindent elkövetünk, hogy a bajnoki rajtra frissek legyünk és jó állapotban várjuk azt. A vereség ellenére nem lehetek elégedetlen, hiszen bőven voltak pozitívumok, amire lehet majd építeni a későbbiekben

– értékelt Tebeli György vezetőedző.