Nemzetközi meccs az akadémia pályáján

Nemzetközi meccs az akadémia pályáján

A lendvaiak ellen Dezamits Dominik és Kállai Zalán kezdett, míg Horváth Hunor, Szabó Bence és Doncsecz Levente a második félidőben játszottak.

Az FC Ajka elleni bajnoki találkozóra készülő Szombathelyi Haladás tesztmérkőzést játszott a szlovén másodosztály kilencedikjével, az NK Nafta Lendva együttesével. Németh Szabolcs a hétvégi fordulóban biztosan nem számíthat az eltiltott Holdampf Gergőre és Szekér Ádámra, így a Rózsa – Dezamits, Romics, Németh M., Bosnjak – Doktorics, Kiss B., Csilus, Kállai Z. – Tóth-Gábor, Horváth R. összetételű csapatot küldte pályára, azaz, először volt kezdő a felnőttek között Kállai Zalán – stílszerűen testvére, Kevin mezét viselve.

A vendégek keretében két korábbi Illés Akadémia-nevelés, Bolla Gergő és Burai Erik kapott helyet. Rögtön nekikugrottunk a kékeknek, Dezamits Dominik jól játszott össze Kállaival, előbbi beadása Tóth-Gábor Kristófot kereste, ám szögletre mentettek a védők. A 4. percben Horváth Rajmund hámozta ki a labdát a jobb szélen, levitte az alapvonalig, visszagurított, amit Dezamits lőtt kapura, de védett a kapus. Nem sokkal később Kiss Bence kapott egy jó indítást, lövését kipattant a szlovén hálóőrről, amit Horváth Rajmund fölé tekert. A lendületes játékunk megmaradt, Kállai 16 méteres lövésébe beleért egy védő, így centikkel ment mellé. Aztán Doktorics Áron forgatta meg a játékot, Bosnjak Predrag lendületesen ment el a bal szélen, középreadását pedig Tóth-Gábor látványos mozdulattal pörgette kapura, és csak egy picit tévedett. Persze volt lehetőségük a szlovéneknek is, amiket a legtöbbször legkésőbb a 16-osunkon megállítottunk, de a 27. percben Dezamits óriási mentése kellett, aki önfeláldozóan dobta bele magát egy 8 méteres lövésbe. A 34. percben Bosnjak beadása egy védőről Horváth Rajmund elé pattant, aki azonnal kapura tette, de a jobb oldali kapufa kisegítette a vendégeket. Az első igazi nagy dolga egy közeli fejesnél volt Rózsa Dánielnek: a mi bal oldalunkról jött a beadás, az öt méteres stukkolásnál nagyot fogott a kapusunk. Azonban ő is tehetetlen volt a 45. percben, amikor egy szöglet után a szlovének szedték össze a labdát, és Németh Erik a kapunk bal felébe lőtt – a váratlan találattal 1–0 lett a lendvaiaknak.

Szünet után a Verpecz – Tóth D., Guzmics, Devecseri, Horváth H. – Hegedűs, Simut, Szabó B., Doncsecz – Monori, Délczeg összetételű Hali játszott: Horváth Hunor most debütált a felnőttek között. A játék képe – egy darabig – nem változott. A kezdés után nem sokkal Simut lövését ütötte szögletre a szlovén kapus, majd Délczeg került helyzetbe, emelése azonban mellé szállt. Ezek után azonban visszaesett a színvonal, inkább a középpályán folyt a játék. A hajrára megint megélénkült a meccs, itt is és ott is a felső léc segítette ki a kapusokat, ám újabb találat már nem született, így a Nafta Lendva 1–0-ra legyőzte a Haladást.