Németh Zsófia Peónia tapasztalatai az Eb-rajtról

Németh Zsófia Peónia tapasztalatai az Eb-rajtról

A Dániában, Eb-selejtező minitornán szereplő magyar női U19-es válogatottban egész kis kontingens képviseli az Illés Akadémiát. A lányok közül az első mérkőzést – a Finnország elleni, szerdai találkozót – Németh Zsófia Peónia játszotta végig, őt faggattuk a tapasztalatairól.

Hogyan érezted magad az első mérkőzésen a pályán?

Nagyon örültem annak, hogy az első mérkőzésen nekem szavazott bizalmat az edző a kezdő csapatban. Bizonyítani szerettem volna, mint a csapatnak, mint az edzőnek is. Az elején még az egész csapat megilletődött a nagyobb iramú játéktól, de a meccs többi részében rendeztük a gondolatainkat és fel tudtuk venni a ritmust. Masszívan és szervezetten védekeztünk, amit a finnek nem tudtak megtörni. Az első gólt egy megpattant szabadrúgásból kaptuk és a második is egy elkerülhető gól lehetett volna, ha jobban koncentrál a csapat.

Mennyiben más egy ilyen Eb-selejtező, mint egy hazai NB I-es, vagy U19-es meccs?

Úgy gondolom ez a mérkőzés lendületesebb és nagyobb iramú volt, mint az otthoniak. Gyorsabban gondolkodnak a játékosok és hamarabb hozzák meg a helyes döntést.

Mesélj kicsit a kinti programról, hogy telnek a napjaitok?

Minden nap volt idáig edzésünk, a meccsnap kivételével. Kedden a finnek elleni taktikát gyakoroltuk. Míg a meccs utáni nap a regeneráción volt a hangsúly, több játékos feladatot játszottunk. Persze az edzések mellett sok időt töltünk együtt a csajokkal és gyakran látogatjuk meg a wellnesst. A mai délutánon pedig az egész csapat elment a tengerhez sétálni és kikapcsolódni.

Mi volt az eddigi legemlékezetesebb pillanatod a dániai Eb-selejtezőben?

Számomra nagyon emlékezetes pillanat, hogy az edző bizalmat szavazott nekem és végigjátszottam a mérkőzést, de ezen kívül rengeteg boldog pillanat történt velem, amit ki tudnék emelni. Jó egy ilyen mentalitású csapat ellen játszani, hiszen nagyon sok mindent lehet tanulni az ellenféltől.