A félév legfontosabb győzelme

A félév legfontosabb győzelme

U17-es korosztályunk három ponttal köszöntötte születésnapja alkalmából Nagy József edzőt.

Pécsi MFC U17 – Illés Akadémia U17 1–2 (0–2)
Illés Aka. U17:
 Olasz – Mozsár, Halász, Kovács B., Nagy H. – Szvoboda (Zsédely, 69.), Nagy B., Bolla, Mohos (Mayer, 55.) – Ötvös, Udvardi (Pruska, 88.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Mohos (3., 0–1), Nagy H. (37., 0–2)

A szokásosnál szűkebb és keményebb műfüves pályával kellett megküzdenie a csapatoknak az U17-es bajnokság Kiemelt-csoportjának pécsi találkozóján. Bő két perc elteltével már nálunk volt az előny: egy kipattanó labdára Mohos Barnabás reagált a legfürgébben és a hosszú sarokba lőtt, 0–1. A vezetésünk után többnyire a középpályán folyt a játék, sok volt a birkózás, fizikálisan az átlagnál többet kivehetett ez a találkozó a fiúkból. Egy szabadrúgás után Nagy Huba fejelt a kapuba a 37. percben, így kétgólos előnnyel mehettünk szünetre.

A PMFC minden mindegy alapon támadni kezdett a szünet után, de a védekezésünk jól működött, sőt, kontrából előttünk is adódott helyzet. A 76. percben szépítettek a mecsekaljaiak. Ezek után inkább felívelésekkel próbálkoztak, ám a saját légterünket jól uraltuk, így tulajdonképpen megérdemelten hoztuk el a három pontot.

Igazi vérbeli ütközet volt a mai: a Pécsnek az egyik utolsó lehetősége volt ez a meccs a legjobb nyolcba kerüléshez. Számunkra szintén fontos volt, hiszen győzelemmel leszakíthattuk volna a baranyaiakat. Ebből a hatpontos meccsből pedig mi jöttünk ki győztesen! Szerencsére hamar vezetést szereztünk, és ezt követően egy brusztolós, sok párharcot hozó találkozó alakult ki. Mivel a szünet előtt már két góllal vezettünk, fordulás után a hazaiak mindent egy lapra feltéve támadtak. Ezekből nem tudtak betalálni, miközben, az előttünk megnyíló területek által mi kontrákkal veszélyeztethettünk, volt is alkalmunk újabb találat megszerzésére, de ezek is kimaradtak. Szűk negyedórával a meccs vége előtt egy távoli lövésből betaláltak, de mivel a védekezésben alapvetően rendben volt, igazi veszély nem fenyegette a győzelmünket. A fiúk által begyűjtött három pont igazi születésnapi ajándék Nagy József számára

– értékelte a mérkőzést Kovács László.