Németh Richárd együttese előtt sokkal több lehetőség adódott

Németh Richárd együttese előtt sokkal több lehetőség adódott

Az Illés Akadémia U16 balszerencsés vereséget szenvedett Felcsúton.

Puskás Akadémia U16 – Illés Akadémia U16 2–1 (1–1)
Illés Aka. U16:
Németh B. – Tasnádi Á., Nyári, Papp – Klement (Szele, 62.), Bolla Á. (Kelemen, 77.), Markó, Sipos-Kiss (Molnár L., 62.) – Sági (Tóth K., 80.), Krone, Söptei. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző: Klement (40., 1–1)

Amíg mi két győzelemmel kezdtük az U16-os kiemelt bajnokságot – az Újpestet idegenben, a Fehérvárt hazai környezetben győztük le – addig a Puskás Akadémia még nem lépett pályára a 2023/2024-es szezonban!

Az első 20 perc a hazaiak szája íze szerint alakult – mi még valamelyest a buszon maradtunk, nem találtuk a játékunkat, nem éreztünk rá a ritmusra. A 10. percben meg is szerezte a vezetést a Puskás Akadémia. Aztán bő negyedóra után magunkra találtunk, átvettük a kezdeményezést és a 40. percben sikerült is egyenlítenünk egy szép akciógóllal. Sipos-Kiss Dániel ment el a jobb oldalon, a középen érkező Klement Dávid pedig az ötösről talált a kapuba, 1–1.

A második félidőben mi birtokoltuk sokkal többet a labdát, sőt, a helyzetek is előttünk adódtak. Négy-öt remekül felépített akciónk is góllal kecsegtetett, ám egyikből sem sikerült betalálnunk. A futball büntetett: a 82. percben a felcsútiak az egyetlen lehetőségükből gólt szereztek, így 2–1-re ők nyerték meg a harmadik forduló nyitómérkőzését.

Úgy váltam el a srácoktól, hogy az eredményen, illetve az első bő negyedórán kívül mindennel elégedett lehetek. A futballt mi játszottunk, a második félidő alapján nekünk kellett volna nyernünk. Amit gyakorlunk, azt visszakaptam, sokat bontottunk, a hazaiak védelme mögé kerültünk – ezekből kellett volna több gólt is szereztünk. Az akarat és a hozzáállás rendben volt, sajnos, benne van, hogy ilyen is megesik… Úgy tűnt, hogy a mi fölényünk érhet góllá, ez azonban nem következett be

– mondta Németh Richárd vezetőedző.