Az Illés Akadémia U19 hazai pályán magabiztosan győzött

Az Illés Akadémia U19 hazai pályán magabiztosan győzött

Bonyhárd Attila, Mohos Barnabás és Katona István talált be.

Illés Akadémia U19 – ETO FC Győr U19 3–1 (2–0)
Illés Aka. U19:
Molnár-Végh – Kopácsi B. (Németh R., 85.), Stefanich, Csörnyei, Stifter – Smeringa, Bonyhárd (Abért B., 81.), Mohos (László, 60.) – Szvoboda (Bene, 60.), Katona, Lehel (Pljesovszki, 60.). Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerzők: Bonyhárd (11., 1–0), Mohos (13., 2–0), Katona (84., 3–0)

Az U19-es kiemelt bajnokság nyugat-dunántúli zöld-fehér rangadóján az Illés Akadémia az ETO FC Győrt fogadta. Mi négy ponttal vártuk a meccset, míg a Rába-partiak eddig mindhárom találkozójukat megnyerték: otthon verték a DVSC-t és a Paksot, míg Tarpáról ugyancsak elhozták a három pontot.

Egy-egy lövés mindkét oldalon – ez az első tíz perc mérlege. Katona István 16 méterről át szerette volna emelni a kapust, ám az résen volt, míg a másik oldalon egy lapos lövésre ért le remekül Molnár-Végh Marcell. Aztán egy kevés érintős labdakihozatal után Stifter Patrik briliáns bal oldali beadását Bonyhárd Attila 6 méterről a kapu jobb felébe fejelte, 1–0. Két perc múlva az ellenfél támadását hatástalanítottuk, a megszerzett labdát előre tettük Katona Istvánhoz, aki mellé a bal oldalán Mohos Barnabás érkezett, előbbi lekészítését pedig utóbbi 10 méterről ballal laposan a hosszúba rúgta, 2–0!

Míg a vendégek szögletekig jutottak el, addig mi átlövésből és szabadrúgásból is veszélyeztettünk, sőt, az első félidő hajrájában Mohos Barni szögletét Csörnyei Zsombor a jobb oldali kapufára bólintotta.

A szünetet követően Mohos Barnabás szerzett labdát a saját térfelünk közepén. Átszlalomozott a győri lábakon, majd a 16-oson belül az ötös sarkáig jutott, lövését bravúrral ütötte oldalra a vendégek hálóőre. A hajrához közeledve végleg eldöntöttük a három pont sorsát: Stefanich Mirkó előzte meg ellenfelét a középpályán, egészen a büntetőterületig vitte a labdát, ahol átadását Katona István maga elé engedte és jobbal a hosszú alsóba továbbította, 3–0! Nem sokkal később egy 16 méteres átlövésből szépíteni tudtak a szomszédváriak, így Horváth András együttese 3–1-re nyerte meg a rangadót.

Kis túlzással három öltözőből rakhattam össze a mai csapatot – azonban teljes mindegy, melyik öltözőről van szó, mindenki maximális hozzáállással lépett pályára. A felnőttcsapat játékosai beletették az egyéniségüket, helyenként kifejezetten jól játszottunk. A védekezésből támadásba való átmeneteinket remekül használtuk ki. Hiába volt némileg magasabb a vendégek labdabirtoklása, mindez meddőnek bizonyult, mi pedig sokkal hatékonyabbnak bizonyultunk a kapu előtt

– értékelt Horváth András, U19-es korosztályunk vezetőedzője.