Németh Adél lépett pályára az U17-es válogatott norvégiai Eb-selejtezőjén

Németh Adél lépett pályára az U17-es válogatott norvégiai Eb-selejtezőjén

A Norvégiában, Európa-bajnoki selejtezőn szereplő U17-es válogatottunk első mérkőzésén 3–1-es vereséget szenvedett az utóbbi években a korosztályos tornákon a mieinknél jobban szereplő írekkel szemben.

Az UEFA a 2021/2022-es kiírástól megváltoztatta a női korosztályos bajnokságai lebonyolítási rendjét. Ez azt jelenti, hogy a magyar válogatott, amely a legutóbbi nyolc kiírásban mindig továbbjutott az őszi, tulajdonképpeni selejtező minitornáról, most lényegesen nehezebb feladatot kapott. Gyakorlatilag már most, Norvégiában a korábbi középdöntőnek (elitkörnek) megfelelő csoportban játszik. Itt, a kvartettből az első három hely valamelyikét kell megszerezni ahhoz, hogy a csapat tavaszra is a mezőny erősebb felében maradjon, és küzdhessen a lányoknál csak nyolccsapatos nagydöntőbe jutásért.

A Norvégia dél-nyugati részén, Sandnesben rendezett minitornán az Illés Akadémia-Viktóriát három játékos, a kapus Szabó Kiara, valamint Németh Adél és Csejtei Emília képviseli a Schumi Dorottya szövetségi edző által irányított csapatban. Közülük az Írország elleni mérkőzésen Németh Adél lépett pályára.

Adél, számára szokatlan szerepkörben, az ötvédős rendszerben belső védőként kapott lehetőséget – feladatát jól megoldva, végigjátszotta a találkozót. A magyar női U17-es válogatott számára kedden, október 12-én folytatódik a torna, akkor a házigazda Norvégia lesz a mieink ellenfele.