Az Illés Akadémia korábbi kapusai védték az UP-válogatottjaink hálóját

Az Illés Akadémia korábbi kapusai védték az UP-válogatottjaink hálóját

Hegyi Krisztián nevével az U21-es, Senkó Zsomboréval az U19-es nemzeti csapat névsora kezdődött.

A Gera Zoltán vezette U21-es válogatottunk harmadik Eb-selejtező mérkőzésén a lengyeleket fogadta. A szegedi mérkőzésen a mieink jutottak előnyhöz a második félidő elején, de Lengyelország megfordította az állást. A hosszabbításban sikerült egyenlítenünk, kialakítva a 2–2-es végeredményt. Hegyi Krisztiánnak akadt dolga bőven, a bekapott gólokról (11-es, illetve közelről jött lövés) nem tehetett. Csereként Kiss Tamás is pályára lépett, míg az Izrael ellen gólt szerző Tóth-Gábor Kristóf ezúttal nem kapott lehetőséget.

Senkó Zsombor védte az U19-es csapat kapuját: a mieink úgy léptek pályára Észtország ellen, hogy győzelem esetén biztosan továbbjutnak a csoportjukból. A gyirmóti találkozón azonban nem adták olcsón a bőrüket a kékmezesek, és így az Illés Akadémia korábbi kapusának is volt védenivalója. Az utolsó 20 perc azonban egyértelműen a mieinkről szólt, két gólt is szereztünk, így teljesen megérdemelten győztünk 2–0-ra. Az aktív növendékeink közül Pataki Márk ezúttal nem volt a meccskeret tagja.

A találkozót a helyszínen tekintette meg Horváth Rudolf. Az Illés Akadémia U19-es csapatának vezetőedzője így látta a találkozót:

Tulajdonképpen az első gólig volt nehéz a mérkőzés. Szervezetten játszottak az észtek, ám a magyar játékosok minőségi futballja, és a cserék kiváló beszállása által teljesen megérdemelten nyert a csapat, kivívva így a továbbjutást. A korábbi Illés Akadémia-kapus Senkó Zsombor egy-két fontos védéssel segítette együttesét még 0–0-s állásnál. A két eddigi találkozó alapján abszolút jogosan lépett a következő körbe a magyar U19-es válogatott, még úgyis, hogy egy az osztrákok elleni – minden bizonnyal remek – mérkőzés még hátravan.

Nyitókép forrása: Frank Yvette/Délmagyarország