Nem voltunk elég türelmesek

Nem voltunk elég türelmesek

Helyzetek tömkelegét hagyta ki ma az Illés Akadémia U17.

Illés Akadémia U17 – ZTE FC U17 1–3 (1–1)
Illés Aka. U17:
Farkas D. – Abért B., Tóth Á., Erdei (Menzselejev, 63.), Szab B. – Csalló (Fülöp, 63.), László, Bécsy (Szakasics, 72.), Paizs (Abért O., 46.) – Pljesovszki, Liplin (Bene, 46.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerző: Tóth Á. (33., 1–1)

Azonnal támadólag lépett fel az Illés Akadémia U17, ám az első nagy helyzetünknél hiába volt már verve a Zete kapusa, egy visszazáró bekk az ötösön belül blokkolni tudott. A 8. percben egy jobb oldalról érkező fejes után betaláltak a vendégek, 0–1. A fölényünk ezután is megvolt, ám a vendégkapus több esetben is hárítani tudott. A 33. percben azonban nem! Pljesovszki Gergő szögletét Tóth Ábel az ötösről a kapu rövid oldalába bólintotta, 1–1!

A második félidő legelején elmaradt a nyomásgyakorlásunk és egy 20 méterről nem igazán nagy erővel ellőtt labda a lábak között a kapunk jobb alsó sarkába jutott, 1–2, ismét megkezdhettük a hátrányban való futballt. Folyamatosan a kékek térfelén pattogott a labda, jöttek a beadások, a szögletek és a szabadrúgások, ám betalálni nem sikerült. Sőt, negyedórával a vége előtt egy kósza ellentámadás végén újabb rendkívül szerencsés góllal 3–1-re húztak el a zalaiak. Hiába rúgtuk folyamatosan a szögleteket, vagy nem találtunk utána kaput, vagy védett a vendégkapus, így a meccs végén a kék-fehérek örülhettek.

A mai találkozó után sajnos az ellenfelünknek kellett gratulálnunk. Ma abban veszítettünk, amiben eddig nagyon jók voltunk: a csapatjátékban. Nagyon sok volt az egyénieskedés, túl sok párharcot veszítettünk és nagy hibaszázalékkal dolgoztunk. Volt időnk a gólokra reagálni, de ez ma elmaradt. Ettől függetlenül megyünk tovább és csináljuk a feladatunkat a kitűzött cél érdekében. Ezért is szép a futball, hiszen jövő héten már javíthatunk is

– értékelt a mérkőzést követően Kovács László vezetőedző.