Nem volt ekkora különbség a két csapat között

Nem volt ekkora különbség a két csapat között

Női U17-es csapatunk a vendégek első gólja után még egyenlített, de a folytatásban a győzelmével a tabella élére ugró FTC-Telekom négy gólt szerzett és nyerni tudott.

Illés Akadémia-Viktória U17 – FTC-Telekom U17 1–5 (1–2)
Illés Aka.-Viktória U17:
Spilenberg M. (Kocsi P., 46.) – Kleinert P., Németh Z., Farkas B. (Bukor Z., 65.), Simon E. – Müller Zs., Harangi L. (Hécz Zs., 53.) – Mesterházy I., Nagy B. (Tóth L., 77.), Giczi K. (Stadler K., 77.) – Csombor L. Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerző: Giczi K. (33., 1–1)

Madarász Laura góljával, az első félidő közepén előnyt szerzett az FTC-Telekom, de válaszként hamar sikerült egyenlíteni. A 33. percben egy szögletrúgást követő, kapu előtti kavarodásban Giczi Kata eszmélt elsőként és Gergely Lili hálójába passzolta a lecsorgó labdát. Sajnos, ellenfelünk is hasonlóan gyorsan reagált a bekapott gólra, a 37. percben Bíró Csilla juttatta újra előnyhöz a vendégeket, az FTC-Telekom vezetés birtokában fordulhatott, de az első játékrész, majd az azt követő 15 perc összességében kiegyenlített játékot hozott. Voltak lehetőségeink a gólszerzésre, de ezek kimaradtak és a mérkőzés fordulópontjaiból rendre rosszul jöttünk ki.

Sőt, a 60. percben Gégény Petra olyan nagyszerű gólt lőtt (a bal oldalról, bal lábbal varrta fel a labdát a rövid felsőbe), amelyre nemektől és életkoroktól függetlenül a világ bármely stadionjában elismeréssel csettintenének. Az FTC-Telekom harmadik gólja megpecsételte akadémistáink sorsát. A vendégek a találkozónak ebben a szakaszában jobban futballoztak és a kilencven perc során lőttek három olyan bombagólt, amellyel nem tudtunk versenyre kelni.

A mérkőzés első két harmadához gratulálok a csapatomnak, pariban volt az ellenféllel, lehetősége volt még szorosabbá tenni a találkozó utolsó szakaszát, de sajnos a harmadik ferencvárosi gól eldöntötte a meccset. Csapatszinten megbüntette a hibáinkat és a vendégek ma egyénileg is többet tudtak hozzátenni a játékhoz. Nem volt ma négygólos különbség a két csapat között, de legalább kettővel jobb volt az ellenfél, amihez gratulálok neki. Nincs okunk szégyenkezni, sokat tudunk tanulni az ilyen mérkőzésekből, fel a fejjel és a következő hétvégén javíthatunk

– értékelte a találkozót Győrffy Mátyás, női U17-es csapatunk vezetőedzője.