Tornagyőzelem, egy különdíjjal megspékelve!

Tornagyőzelem, egy különdíjjal megspékelve!

Parádés teljesítménnyel megnyerte a szakolcai nemzetközi tornát U15-ös csapatunk, melyen Meskó Márk bizonyult a legjobb játékosnak.

Hat csapat részvételével rendezték meg a Denisa Urbánka Emléktornát, amire Németh Richárd és Varga Roland alkotta szakmai stáb a Németh Bence, Őri Krisztofer – Tasnádi Áron, Molnár Levente, Markó Martin, Kelemen Mirkó, Meskó Márk, Klement Dávid, Szücs Péter, Sági Marcell, Tóth Erik, Krone Niklas, Sipos-Kiss Dániel, Szele Máté, Papp Máté, Bolla Áron, Nyári Olivér, Hende Dániel és  Sánta Richárd összeállítású kerettel utazott el a szlovák-cseh határ mentén fekvő Szakolcára. A rendezők két csoportba sorsolták a résztvevő hat csapatot. A mieink a szlovák Slovan Bratislava együttesével kezdték meg a 2×25 perces mérkőzések sorozatát. Akadémistáink 0–0-s első félidőt követően Meskó Márk találatával a 30. percben szerezték meg a vezetést, majd nem sokkal később korosztályos válogatott játékosunk szögletből elért góljának köszönhetően már 2–0-ra mentünk. A végjátékban ugyan a pozsonyiak büntetőből szépítettek, de így is mi nyertünk 2–1-re. A második meccsen a helyi MFK Skalica volt az ellenfél és Szele Máté találatával a 13. minutumban kerültünk előnybe. A gólt Krone Niklas átadása előzte meg. A 2–0-s végeredményt pedig Sánta Richárd remek passza után Tóth Erik állította be. Így a trióban az első helyen végeztünk és bejutottunk a nemzetközi torna döntőjébe, ahol a nagyszombati (FC Spartak Trnava) együttessel találkoztunk. A mieink folytatták a remeklésüket: Sági Marcell góljával kerültünk előnybe, amire még az első félidőben válaszoltak büntetőből a nagyszombatiak. Szünet után viszont előbb Krone Niklas értékesítette a saját maga által kiharcolt 11-est, majd a hajrában Meskó Márk alakította ki a 3–1-es végeredményt. Ezzel csapatunk megnyerte a második alkalommal megrendezett Denisa Urbánka Emléktornát. A viadal legjobb játékosának pedig Meskó Márkot választották meg a jelenlévő szakemberek.

A kronológiai sorrendet nézve az első meccsünkön olyan jó játékot nyújtottunk, mint amilyet én még nem tapasztaltam a csapatomtól. Azt a Slovant győztük le remek játékkal, akiktől nyáron még simán kikaptunk. Úgy érzem, hogy maximálisan alkalmazkodtunk a szlovák együttesek kemény játékához, futballban pedig még föléjük is tudtunk kerekedni, ami gólokban is megmutatkozott. Nagyon büszke vagyok a srácokra. Amúgy a Spartak Trnava az első, míg a Slovan pedig a második helyen áll a korosztályos bajnokságukban. Tényleg nagyon elégedett vagyok a gyerekekkel, minden dicséretet megérdemelnek

– összegezte boldogan a történéseket a győztes hadvezér, Németh Richard.