A második félidő már nagyon rendben volt

A második félidő már nagyon rendben volt

Ugyan a Honvéd már az első percekben megszerezte a vezetést, ennek ellenére végig volt esélye U19-es csapatunknak a pontszerzésre.

Illés Akadémia U19 – Budapest Honvéd-MFA U19 1–2 (0–1)
Illés Aka. U19.:
Kovács D. – Horváth K. (Kopácsi Á, 69.), Kozári, Tóth K., Horváth H. – Kovács P., Nagy B. (Rosner, 41.; Katona, 76.), Bunevácz – Tama G., Kállai Z., Doncsecz. Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerző:
Doncsecz (78., 1–1)

Egyértelműen rosszul kezdődött számunkra a mérkőzés, ugyanis a kispestiek már a 6. percben megszerezték a vezetést egy bombagóllal. Nem sokkal később pedig egy hatalmas kapufával jelezték, hogy bizony győzni jöttek Szombathelyre. Szerencsére ezt követően kiegyenlítődött a játék, és mezőnyben teljesen egyenrangú ellenfelek gyűrték egymást. Helyzet azonban már nem igazán alakult ki, így a félidőben a vendégek vezettek 1–0-ra.

Térfélcserét követően viszont óriásit változott a játék képe: Horváth Rudolf tanítványai átvették az irányítást. Előbb Kállai Zalán veszélyeztetett egy életerős lökettel, majd Horvát Hunor szabadrúgása kerülte el picivel a kaput. A 60. percben Rosner Gergő is egy kemény bombával tesztelte a Honvéd hálóőrét. A 78. minutumban aztán jött Doncsecz Levente és egy gyönyörű, 17 méteres lövéssel egyenlített. A mieink ezt követően is támadásban maradtak és ezt a vendégek sajnos megbüntették: egy kontrájuk végén ismét előnybe kerültek. Az utolsó pillanatokban Kovács Péter akár még újból egalizálhatott is volna, de nagy helyzetben kapu fölé durrantott. Így végül 2–1-re nyerte a Honvéd a rendkívül kemény, ám színvonalas összecsapást.

Öt játékosunk került be a Haladás Dabas elleni keretébe, ez nagyon komoly elismerés az akadémiánknak. Így viszont mi egy nagyon fiatal csapattal tudtunk kiállni a Honvéddal szemben. Ketten az U16-ból is bemutatkozhattak az U19-ben. Le a kalappal a srácok előtt. Játékban és helyzetekben is felvettük a versenyt a fővárosiakkal. Ugyan az eredmény nem nekünk kedvezett, de így is maradtunk a saját stílusunknál. Szerintem ebből a csapatunkból is hamarosan több nevet megismernek majd a Szombathelyi Haladás szurkolói

– összegezte a látottakat a mérkőzést követően Horváth Rudolf vezetőedző.