Nem tudtuk megtartani az előnyt

Nem tudtuk megtartani az előnyt

Nagy László együttese a Debrecen vendégeként indította meg a 2023/2024-es bajnokságot.

Debreceni VSC U14 – Illés Akadémia U14 4–1 (1–1)
Illés Aka. U14: Schepanski – Bock (Bujdos, 53.), Orbán, Fonnyadt, Szalma (Ládonyi, 41.) – Lakatos, Molnár B., Magadics (Székely, 63.) – Szakács, Mihók (Németh B., 53.), Angler B. (Takács Á., 41.). Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők: Orbán (2., 0–1)

A három keleti túrája közül a debrecenivel kezdte meg a szezont az Illés Akadémia U14. Nagyon hamar előnybe kerültünk: egy szögletszerű oldalszabadrúgást Fonnyadt Zétény varázsolt Orbán Rolandhoz, aki remek mozdulattal fejelt a léc alá, 0–1. A vezetés tudatában is mi játszottunk jobban, voltak lehetőségünk, sőt, az első félidő hajrához közeledve egy nagy helyzetünk is adódott Szakács Benedek előtt, ám kimaradt – miközben a mi kapunk előtt egy védővonalbeli labdavesztés után kiegyenlített a Kisloki.

Maga a játék képe a szünet után sem változott, azonban egy óra elteltével egy rossz helyezkedés után megfordította az eredményt a hazai csapat. Még 2–1-nél is visszajöhettünk volna a meccsbe, azonban míg mi kihagytuk a lehetőségeinket, addig az utolsó tíz percben kétszer is betaláltak a piros-fehérek és 4–1-re megnyerték a találkozót.

Az eredmény miatt csalódott vagyok, meglátásom, hogy sokkal több volt ebben a mérkőzésben. Több periódusban is a magunk javára dönthettük volna a találkozót. A II. félidőben rossz felfogás, rossz helyezkedések miatt könnyű gólokat ajándékoztunk ellenfelünknek. Simán lehetett volna fordított az eredmény! A beszálló játékosok közül nem mindenki volt koncentrált, nem tudták felvenni a ritmust. Ez azonban nem fér bele, ezt az ellenfél ebben a bajnokságban már azonnal megbüntetni. Az első órában mutatott játékunk teljesen rendben volt, legközelebb, amikor játszunk a DVSC ellen, bízom benne, hogy mindez az eredményességben is látszódni fog

– mondta Nagy László vezetőedző.