Nem tudtuk borítani a papírformát a németek ellen

Nem tudtuk borítani a papírformát a németek ellen

Németh Adél és Pintér Tekla kezdőként, Csejtei Emília csereként lépett pályára U19-es válogatottunk Németország elleni Eb-selejtezőjén.

Második mérkőzését játszotta a Rácz Zsófia vezette U19-es válogatottunk a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezőtornán. A mieink azzal a Németországgal néztek farkasszemet, amely az első körben 2–0-s győzelmet aratott Románia korosztályos legjobbjai ellen.

Az előző összecsapáshoz hasonlóan ezúttal is növendékünk, Németh Adél viselte a csapatkapitányi karszalagot, mellette pedig Pintér Tekla is ott volt a pályán a kezdő sípszó pillanatában. Külön öröm, hogy ezúttal már harmadik kerettagunk, Csejtei Emília is lehetőséget kapott, aki Nagy Nikolettet váltotta a találkozó 59. percében. Válogatottunk az első játékrészben kiválóan tartotta magát, szervezetten, nagy energiákat mozgósítva védekezett, így különösen fájó volt, hogy a 45. percben mégis előnybe került a német együttes. A fordulás után aztán sajnos egyértelműen a vendégek akarata érvényesült, a fölény pedig újabb gólokban is megmutatkozott. Előbb az 50. minutumban egy fejessel duplázta meg a különbséget Németország, majd Bartz találatát és Boboy dupláját jegyezhettük fel. A végeredmény a 84. percben alakult ki, a németek 6–0-s győzelmet könyvelhettek el.

A másik összecsapáson a svédek nem bírtak a románokkal, gól nélküli döntetlennel ért véget a bicskei találkozó. A mieink április 9-én, kedden 17 óra 30 perces kezdettel zárják selejtezős szereplésüket, méghozzá Románia ellen. A mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport csatornája.