Négy ország, 32 csapat, ötödik hely

Négy ország, 32 csapat, ötödik hely

Dvorschák Gábor U8-asai remekeltek a wildoni tornán.

Mersich Máté, Markó Hunor, Mihályfi Milán, Poór Zétény, Szárnyas Marcell, Németh Bercel, Pungor Dominik, Németh Olivér, Bloch Bence összeállítású kerettel utazott a stájerországi Wildonba az Illés Akadémia U8. A 32 csapatot – Ausztria mellett Horvátország, Szlovénia és Magyarország képviselte magát – négy darab, 8-8 gárdát magában foglaló csoportba sorolták a szervezők. Egy találkozó 10 percig tartott a Fussballschule Raffl által megrendezett esetményen.

A mienk a St. Pölteni Akadémia elleni 3–1-gyel indították a tornát, majd a stájerországi TSV Hartberget 3–0-ra győztük le, az ugyancsak stájer FNZ Weizet pedig 4–0-ra. A végül csoportelső GAK ellen változatos találkozón 3–3-at játszottunk. A Sturm Graztól 2–1-re kikaptunk, aztán a Vulkanlandtalente ellen 8–0-ra, míg az alsó-ausztriai Stahl Linz ellen 2–1-re győztünk. Ez a 16 pont a csoport második helyét jelentette, így továbbléptünk a legjobb 16 közé. Itt a B-csoport harmadikjával, a bécsi Admirával találkoztunk, akiket 2–1-re vertünk meg. A negyeddöntőben a szlovén NS Murától ugyanilyen különbséggel kikaptunk, így végül az ötödik helyen zártunk. A tornát a szlovén NK Maribor nyerte meg, megelőzve az NS Murát és a horvát NK Lokomotiv Zagrábot. A torna erősségét mutatja, hogy az első ötbe mind a négy nemzet képviselője odaért.

Nagyon színvonalas tornán vehettünk részt, ahol kiválóan játszottunk egész nap! Rengeteg gólt szereztünk és keveset kaptunk. Mindez jól mutatja, hogy remekül működött ma minden, az egész csapatra büszke vagyok! A legjobb nyolcba kerülésért kiváló meccset játszottunk az Admira ellen, ahol a végén nagy küzdelem árán azt a magunk javára fordítottuk és tovább mentünk a következő körbe. Játszottuk végig a saját futballunkat, bármilyen erős ellenfél jött velünk szemben. A későbbi döntős NS Mura ellen is ki-ki meccsen maradtunk alul egy góllal, így a 32 csapat közül az 5. helyen zártunk. Úgy éreztem, hogy a mai produkciónkkal megérettünk egy esetleges döntőre. Sajnos ez nem sikerült, de hangsúlyozom, hogy rendkívül elégedett vagyok

– értékelte a napot Dvorschák Gábor.