A hajrában a vendégek szerezték a gólokat

A hajrában a vendégek szerezték a gólokat

Változatos mérkőzésen egy pontrúgás döntött, sőt, egy ziccerből is gólt szerzett a vendégcsapat.

Illés Akadémia U15 – Puskás Akadémia U15 0–2 (0–0)
Illés Aka. U15:
Németh B. – Szilvási (Tasnádi, 41.), Bolla Á., Kelemen, Molnár L. – Hende (Markó, 74.), Szücs, Meskó – Sági (Virág, 71.), Krone (Klement, 41.), Tóth E. (Papp M., 41.). Vezetőedző: Németh Richárd.

Két, a dobogóra hajtó csapat találkozott az U15-ös bajnokság Kiemelt-csoportjának mérkőzésén. A forduló előtt a mieink két ponttal és egy hellyel – igaz, egy mérkőzéssel többet játszva – előzték meg a felcsútiakat. Ősszel, a Puskás Akadémia pályaválasztása mellett Meskó Márk és Sipos-Kiss Dániel góljaival 2–0-ra győztünk.

Az 1. percben Tóth Erik szabadrúgását kiejtette a vendégek kapusa, az a jobb oldali kapufa tövére esett, onnan pedig szögletre mentettek a vendégek. Letámadtunk, amiből Sági Marcell szerzett labdát, 16 méteres lövése pedig centikkel ment mellé. A 7. percben szinte először lépték át a labdát a felcsútiak: szöglethez jutottak, ami után a játékvezető kezezés miatt 11-est ítélt. Németh Bence a jobbra tartó labdát kiütötte, a védők pedig tisztáztak! Az első negyedóra végén megint Sági Marci tesztelte a vendégkapust, aki a 22 méteres lövést a léc alól piszkálta ki. A Puskás Akadémia előtt is adódtak lehetőségek, ám az utolsó pillanatban érkezett egy-egy zöldmezes bekk, aki blokkolni vagy menteni tudott.

Szünet után is változatos volt a mérkőzés. Az 59. percben Sági Marcell remekül ment el jobb oldalon remekül, középreadásáról éppen csak lemaradtunk. A 70. percben felesleges szabálytalanságot követtünk el 22 méterre a kapunktól, amit értékesíteni is tudtak a vendégek, 0–1. Sőt, a hajrában egy gyors átmenet utáni ziccerből még egyszer betaláltak a Fejér megyeiek, így két góllal győzött a Puskás Akadémia.

A meccs elején kihagyott büntető ellenére abszolút döntetlenképet mutatott a mérkőzés.

Mindkét oldal helyzetekkel és lehetőségekkel indította a mérkőzést. Mi futballozni szerettünk volna, építeni a játékot, ők pedig a frontot erőltették, hiszen egy átmenetes csapatról van szó. A második félidő elején éreztem igazán, hogy megérkeztünk a mérkőzésbe. Ott volt az a periódus, amikor gólt kellett volna rúgnunk. Sajnos ez nem jött, míg a végén egy pontrúgásból betalált az ellenfél, majd egy védekezési hiba után ismét gólt szereztek. Nagyon sok pozitívumot láttam, mindent elkövettek a srácok, ma azonban hiányzott a gól, ami nélkül bizony nem lehet győzelmet elkönyvelni

– értékelt a mérkőzést követően Németh Richárd.