Nem született gól a Haladás meccsén

Nem született gól a Haladás meccsén

Horváth Rajmund egy félidőt játszott, továbbra is a Hali van az élen.

Sűrű hete van a Szombathelyi Haladásnak, hiszen a vasárnap Budafokon megvívott győztes csata után (2–0), ma már Kaposváron állt újabb feladata előtt Németh Szabolcs legénysége. A szakmai stáb a Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh M., Devecseri – Kiss B., Csilus, Holdampf, Szekér – Tóth-Gábor, Tóth M. tizenegyet küldte pályára, a padon pedig Horváth Rajmund mellett Debreceni, Tóth Máté, és Dokorics képviselték az Illés Akadémiai múltat. A Szentlőrinc csapatában két korábbi akadémista: Keresztes Bence és Jancsó András kezdett, míg Sinanovic Sinant a cserék közé jelölte Marián Sluka. Mindez azt jelentette, hogy a 22 kezdőjátékosból heten az Illés Akadémián kapták meg a futball alapjait.

Az első félidőben – egy Tóth-Gábor-lehetőséget leszámítva – inkább a Kaposvárt hazai helyszínnek választó Szentlőrinc játszott veszélyesebben. Volt, hogy az Illés Akadémia kapusedzőjének, Rózsa Dánielnek kellett bravúrt bemutatnia, és volt, amikor Kállai Kevin önfeláldozó bevetődésére volt szükség ahhoz, hogy a zöld-fehér csapat megóvja kapuját a góltól.

Szünetben egyet cserélt Németh Szabolcs: Tóth-Gábor Kristófot Horváth Rajmund váltotta. Kicsit aktívabbá vált a szombathelyi csapat, többet tartózkodtunk a piros-feketék térfelén, de igazán nagy helyzetet nem tudtunk kialakítani, pedig mindkét oldalon kísérleteztünk. Hosszú idő után ismét bajnoki találkozón lépett pályára Tóth Máté, ő is igyekezett hozzátenni a Hali támadójátékához, de ezen a napon mindkét védelem olyan masszívnak bizonyult, hogy egyik csapat sem tudott betalálni.

Mindez azt jelentette, hogy a Szentlőrinc és a Haladás is veretlen maradt, a szombathelyiek továbbra is az élen állnak, és majd vasárnap a Budaörsöt fogadják a Rohonci úton.