Nem sikerült pontot szerezni az MTK ellen

Nem sikerült pontot szerezni az MTK ellen

Akciógól nem született a fővárosi kék-fehérek elleni mérkőzésen, de így is az MTK Budapest örülhet a három pontnak.

MTK Budapest U19 – Illés Akadémia-Viktória U19 1–0 (0–0)
Illés Aka.-Viktória U19:
Csapó Zs. – Rugovics B., Kováts A., Pálmai E., Hajba J. – Nagy D., Pálfy B., Csizmadia Zs. (Molnár R., 77.), Varró V. (Szabó L., 60.) – Kaszap K., Simon F. (Juhász E., 58.; Balogh S., 84.). Vezetőedző: Tebeli György.

Kifejezetten jó iramú első félidőt játszott U19-es csapatunk az MTK Budapest elleni, a kispesti Tichy Lajos Sportközpontban rendezett mérkőzésen. Tebeli György a 4-4-2-es felállást választotta, ami főként a támadásokban jól működött, de az egyszerűbb harcmodort választó kék-fehérek már ekkor is gyakran, de főként veszélyesen rugdosták be a labdát védőink mögé, főként a bal oldalra, a gyors, jól 1:1-ező Csuhai Vivient keresve.

A szünet után szerkezetet váltott csapatunk, vezetőedzőnk hátrébb húzta a védekezést is, ez viszont azt eredményezte, hogy a mieink messze kerültek az ellenfél kapujától, nem értek fel a támadásokhoz, illetve a csatárok kevés támogatást kaptak.

A védekezés jól működött, ám a találkozó utolsó negyedórájához érve, egy nagy taktikai fegyelmezetlenség nyomán büntetőt rúghatott az MTK. Almási Virág értékesítette a lehetőséget, ezzel a góllal nyerte meg a mérkőzést az MTK.

Szervezett, jó csapattal játszottunk, amelynek a rövid passzos játéka is jó, de, ha a védők mögött terület adódik, a felívelésekkel is szívesen operál. Reagálni tudtunk erre, így sajnos a támadójátékunk szinte teljesen eltűnt. A mérkőzés összképe alapján, nem érdemtelenül győzött az MTK

– értékelte a kilencven percet Tebeli György.