A Honvéd otthonában is volt lehetőségünk a pontszerzésre

A Honvéd otthonában is volt lehetőségünk a pontszerzésre

Egyértelműen az U17-es bajnokság két legerősebb csapatával játszott eddig idegenben Kovács László együttese. A Vasastól 1–0-ra, míg a Kispesttől most 2–0-ra kaptunk ki, azaz egyik helyszínen sem játszottunk alárendelt szerepet.

Budapest Honvéd-MFA U17 – Illés Akadémia U17 2–0 (1–0)
Illés Aka. U17.:
Kovács M. – Frák, Halász (Bonyhárd, 80.), Kovács B., Nagy R. H. (Mayer G., 57.) – Nagy B. (Mohos, 74.), Mozsár, Bolla B. (Pruska, 74.) – Szvoboda, Ötvös, Udvardi (Zsédely, 57.). Vezetőedző: Kovács László.

Sajnos egy labdavesztést követően már a mérkőzés 3. percében megszerezte a vezetést a rendkívül jó erőt képviselő hazai együttes. Ezért nagyon gyorsan taktikát kellett változtatnia a Kovács László és Nagy József alkotta szakmai stábnak. Ennek ellenére a folytatásban is inkább a fővárosiak előtt adódtak ziccerek, azonban még büntetőből sem tudták növelni az előnyüket. A félidő utolsó 10-15 percében viszont inkább a mieink domináltak, ám ez nem volt elegendő az egyenlítéshez.

Az 1–0-ról induló második félidő elején Bolla Bálint és Udvardi Ádám előtt is adódott gólszerzési lehetőség, de ezekkel nem tudtak élni a srácok. Nem úgy Menyhárt Barnabás, aki az 50. percben 2–0-ra alakította az állást. Mint később kiderült, a hazaiak játékosa góljával a végeredményt is beállította.

Összességében megérdemelten nyert a Honvéd. Viszont úgy érzem, hogy a helyzetek alapján szorosabb is lehetett volna a végeredmény. Sőt, akár a pontszerzés is összejöhetett volna. Tavaly az U16-os bajnokságban találkozott itt hasonló összetételben ez a két együttes. Akkor sokkal súlyosabb vereséget szenvedtünk. Egyértelműen csökkent azóta a különbség a két gárda között

– értékelte a történéseket Kovács László vezetőedző.