Egyetlen gól döntött fővárosi ellenfelünk javára

Egyetlen gól döntött fővárosi ellenfelünk javára

U17-es lányaink egygólos vereséget szenvedtek az MTK ellen az alapszakasz utolsó játéknapján.

Illés Akadémia-Viktória U17 – MTK Budapest U17 0–1 (0–1)
Illés Aka.-Viktória U17:
Francsics V. – Doncsecz A., Takács M., Lukács K., Giczi K. (Nagy B., 55.) – Sági F., Bukor Z. (Nagy Cs., 60.), Licskai L. –  Polovics D. (Kutasy L., 83.), Tóth L.B. (Csombor L., 55.), Alasz H. Vezetőedző: Biró Bence.

Hazai környezetben zárta az alapszakasz küzdelmeit U17-es leánycsapatunk, amely a felsőházi rájátszásért küzdő MTK együttesét látta vendégül. Nyárias idő fogadta a csapatokat, akik az első percekben főleg mezőnyben gyűrték egymást. Az első említésre méltó momentum Alasz Hanna nevéhez fűződött, aki a szélről indulva szépen cselezte magát befelé, életerős löketét azonban bravúrral védte a vendégek hálóőre. Egyik fél sem igazán tudott a másik fölé kerekedni, azaz az előző helyzetet leszámítva nem is igazán forogtak veszélyben a kapuk. Így érkeztünk el a 28. perchez, amikor szabadrúgáshoz jutott az MTK: a labda a kapuban kötött ki, ez pedig egyben azt is jelentette, hogy a kékmezesek mehettek előnnyel a szünetre.

A fordulás után mindenképpen harapósabb, keményebb játékra volt szükség a mieinktől, melyet meg is kaptunk tőlük. Egyértelműen mezőnyfölényben játszottunk, birtokoltuk a labdát, ám finoman szólva sem volt könnyű dolgunk a masszív, betömörülő MTK-védelemmel szemben. Jöttek a cserék, a friss erők, csapatunk pedig mindent megpróbált az egyenlítés érdekében. Óriási nyomás nehezedett a budapestiek kapujára, ám sajnos ez a találkozó azoknak a mérkőzéseknek a mintapéldájául szolgált, melyeken egy csapat hiába játszik akár másnap reggelig, akkor sem tud betalálni. A végjátékban több hatalmas ziccerünk is adódott a pontszerzéshez, amiket azonban nem tudtunk gólra váltani.

A mieink az utolsó energiatartalékaikat is mozgósították, az utolsó másodpercig küzdöttek, de pont nélkül maradtak az alapszakasz utolsó mérkőzésén. Az újdonsült édesapa, Biró Bence vezetőedző számára minden bizonnyal szép (előszületésnapi)ajándék lett volna a bajnokság első szakaszának győztes lezárása, de biztosak lehetünk benne, hogy a lányok gyorsan maguk mögött hagyják ezt a találkozót és mindent megtesznek azért, hogy a rájátszást viszont már három ponttal kezdjék meg.

 

Az első félidőben elmaradtunk attól a teljesítménytől, ami bennünk van. Taktikailag is követtünk el hibákat, ami egyáltalán nem jellemző ránk. Ennek meg kell keresni az okát, de az biztos, hogy ellenfelünk – főleg az első félidőben – sokkal motiváltabb volt nálunk. A lányok most megtapasztalhatták, hogy ha valaki ennyivel jobban akarja nálunk a győzelmet, akkor az mennyire hatásos lehet, még akkor is, ha csak első félidőre volt ez igaz. Ha ekkora előnyt adunk az ellenfélnek a meccs első felében, akkor nagyon nehéz visszakapaszkodni. A szünetben tudtuk rendezni a sorokat, és feljavult a játékunk. Ez helyzetekben is megmutatkozott, teljesen kapuja elé szegeztük az MTK-t, de eredménytelenül. Jár nekik a gratuláció, csúsztak-másztak, mindent megtettek, hogy megtartsák az eredményt. Ami biztos, hogy roppant tanulságos mérkőzés van mögöttünk

– összegzett a találkozót követően Biró Bence.