Kevésbé kreatívan is sikerült győzni

Kevésbé kreatívan is sikerült győzni

U13-as csapatunk a Veszprém ellen nyert idegenben.

Veszprémi FC USE U13 – Illés Akadémia U13 1–2 (0–1, 0–0, 0–0, 1–1)
Illés Aka. U13: Dudás – Majlinger, Tóth N., Lajos, Lengyel – Baranyi, Németh L., Novák – Bangó. Cserék: Kovács V. – Boda, Molnár B. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Novák (12., 0–1), Németh L. (68., 0–2)

Hamar kiderült, hogy felállt védelemmel találja szembe magát az Illés Akadémia U13: valósággal megszállták saját térfelüket a veszprémiek, lezárva a széleket. Tették mindezt jó hatékonysággal: gólt ugyanis nem felépített játék, hanem labdaszerzés után tudtunk lőni. Novák Bence leste le a belső védők keresztpasszát és értékesítette a ziccert, megnyugtatva csapatát. A játék képe ezek után sem változott: a nagy melegben óriási volt a labdabirtoklási fölényünk, ám a váratlan megoldások hiányoztak. A 68. percben tudtuk megduplázni az előnyünket: Bangó Benedek pontos centerezésére Németh Levente érkezett remek ütemben és lőtt a kapu jobb felébe, 0–2. Az utolsó pillanatokban egy szép lefordulás után a hosszú sarokba lőtt a hazaiak támadója, így 2–1-re nyertük meg a találkozót.

Gratulálok a hazaiaknak, nagyon megnehezítették a dolgunk. Szervezetten védekeztek, kevés helyet hagytak maguk mögött. A felállt védelem ellen meg tudtuk oldani a feladatunkat az elmúlt időszakban, ez ma valahogy nem működött. Kevés volt a kreatív, vagy váratlan megoldás a támadózónában. Pozitív, hogy közepes játékkal is tudtunk nyerni. Azonban igényesek vagyunk magunkkal szemben, jobb játékot várunk magunktól. Ettől függetlenül gratulálok a srácoknak az újabb győzelemhez

– mondta Sátori Barnabás vezetőedző.