Nem sikerült bevenni a piros-feketék kapuját

Nem sikerült bevenni a piros-feketék kapuját

Helyenként jó iramú mérkőzést vívott egymással a két csapat.

Illés Akadémia U17 – Honvéd-MFA U17 0–2 (0–1)
Illés Aka. U17:
Farkas D. – Németh R., Tóth Á., Erdei – Szakasics, Bécsy, László, Gyapjas – Bene, Liplin, Pljesovszki. Cserék: Tama – Szabó B., Szabó M. M., Skravanek, Paizs, Abért B. Vezetőedző: Kovács László.

A Honvéd-MFA elleni szombathelyi találkozóval folytatódott az Illés Akadémia U17 felkészülése. A budapestiek egy 15 méteres átlövéssel kerültek előnybe az első játékrészben.

Szünet után felpörögtünk, és adódott is előttünk egyenlítési lehetőség: Bene Dániel a jobb szélről indul megverte a védőjét, belépett a 16-oson belülre, azonban a lövéséből nem született gól. A meccs utolsó negyede aztán megint a budapestieké volt, egy szöglet utáni szerencsétlen szituációból kettőre nőtt a különbség, így a piros-feketék nyerték meg a mérkőzést.

Nagyon jó csapat volt ma az ellenfelünk, komplett gárda képét mutatták. Labdabirtoklásban és játékgyorsaságban is jól néztek ki. A labdaszerzések utáni gyors átmenetekből volt lehetőségünk a gólszerzésre, ám a kaput nem sikerült úgy támadnunk, ahogy azt terveztük. Az első félidőben gyámolatlanok voltunk, kicsit azt éreztem, túlságosan tiszteljük a Honvédot, így mentálisan sem nőtt fel mindenki a mai feladathoz. A cserék közül többen is tudtak pluszt adni a játékunkhoz, domináltunk is a második játékrész első felében – ez az időszak azonban kevésnek bizonyult ma az eredményességhez

– mondta Kovács László vezetőedző.