Egy-egy győzelem és vereség az U16-osok mai mérlege

Egy-egy győzelem és vereség az U16-osok mai mérlege

Németh Richárd együttese a Honvéd-MFA mellett egy kanadai akadémiai csapattal mérte össze erejét.

Az Illés Akadémia az U16-os korosztály számára mini tornát rendezett: vendégül láthattuk a Honvéd-MFA gárdáját, és a Stájerországban edzőtáborozó kanadai Golden Goal Soccer Academy csapatát. Németh Richárd és Varga Roland a Németh B., Őri K. – Tasnádi, Szép, Nyári, Bolla Á., Hende, Sipos-Kiss, Sági, Papp, Klement, Krone, Iváncsics, Tóth K., Markó, Szilvási, Molnár L., Tóth E., Szele összeállítású kerettel dolgozott ezen a napon.

A mini torna első mérkőzésén a Honvéd-MFA együttesével mérte össze erejét az Illés Akadémia. Egy szabadrúgást követően a vendégek jutottak előnyhöz, amit hatékony védekezéssel meg is őriztek. Sőt, egy labdavesztés után a középpályán és a hátvédsorban is rendezetlenek voltunk, amit góllal büntettek meg a fővárosiak, így 2–0-ra győztek.

A torna második találkozóján a kispestiek 4–2-re verték meg a Calgaryból érkezett együttest.

A kanadaiak ellen aztán az Illés Akadémia támadójátékra sem lehetett panasz. Sipos-Kiss Dániel szép egyéni akció után talált be 14 méterről jobbról, 1–0. Még az első félidőben megdupláztuk előnyünket: egy szabadrúgás után a kapus kiejtette a labdát, amit Szilvási Ámos kotort be közelről, 2–0. A szünet után Sági Marcell duplázott: mindkétszer szabadrúgásból szerzett gólt! A hajrában aztán ugyanő az előkészítésben is jeleskedett: átadását Krone Niklas fejjel juttatta a kanadai csapat kapujába. Az i-re a pontot is Niklas tette föl: ziccerből volt eredményes, így 6–0-ra győztünk.

Az első mérkőzés nagy részében az történt, amit mi szeretnénk, birtokoltuk a labdát, megvolt a játékunk, ám a támadózónában hiányzott a pontos befejezés. Többször is odaértünk a helyzetekhez, de gólt nem tudtunk szerezni ezekből. A védekezésben hellyel-közzel működött, több labdát szereztünk, amiket jól is játszottunk míg, így az első meccs képét tekintve nem született reális eredmény. A Calgary ellen a győztes kiléte nem volt kétséges: sokszor eljutottunk az ellenfél kapujáig. Aztán ők elfáradtak, így a második félidőben rendkívül eredményesek voltunk. A saját játékunkat mutattuk be, a hat gól differencia a játék képe alapján teljesen reális volt

– mondta Németh Richárd vezetőedző.