Az Illés Akadémia U12 fordulatos meccset játszott

Az Illés Akadémia U12 fordulatos meccset játszott

1–0. 1–2. 3–2. 3–4.

Illés Akadémia U12 – Fehérvár FC U12 3–4 (1–0, 2–2, 0–2, 0–0)
Illés Aka. U12:
Sóvári – Giliczó, Pető-Takács, Szukics, Bajzek – Babos, Kalmár, Török – Német. Cserék: Pálla – Rajtosics. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Kalmár (2), Bajzek, Szukics

Már második felkészülési találkozóját játszotta ezen a héten az Illés Akadémia U12: a muraszombati győzelem után ezúttal hazai környezetben a fehérváriakat fogadták 4X20 perc erejéig Tóth Zsolt tanítványai.

Hiába alakított ki fölényt az első felvonásban a vendégcsapat, mi találtunk be: a 8. percben egy labdaszerzés után Kalmár Kornél óriási gólt ragasztott a bal felsőbe, 1–0. A játék képe nem változott, de újabb találat a negyed végéig nem született.

Ellenkező előjellel indult a második felvonás: mi játszottunk nagyon jól, ám a piros-kékek találtak be, ráadásul kétszer is – mindkét alkalommal a mi térfelünkön történt labdavesztés után. A hátrány nem zavart meg bennünket: egy remek bal oldali akció végén Német Ádám szolgálta ki Bajzek Benedeket, aki egyenlített. Nem sokkal később Szukics Alex vezette jól fel a labdát, majd mélységi passzát Kalmár Kornél váltotta gólra – ezzel a negyedet döntetlenre mentettük és megtartottuk előnyünket, 3–2 ide!

Térfélcsere után a Vidi került fölénybe, és hasonlóan, mint a korábbiakban, ismét a mi labdavesztéseink után voltak eredményesek: újabb fordulat, most már 4–3-ra a székesfehérváriak vezettek.

Az utolsó etapban inkább mezőnyjáték folyt – a sok hiányzó miatt nem tudott igazán cserélni Tóth Zsolt – gól nem született, így a vendégek 4–3-ra megnyerték a felkészülési találkozót.

Kellemes időjárás, kellemetlen ellenfél. Tetszett a második felvonásban bemutatott futballunk, jó volt látni, hogy mennyi mindent visszaadnak a srácok a gyakoroltakból. A többiben azonban látni lehetett a hibáinkat. Egyelőre még küzdünk a játéktér méreteihez való hozzászokással: technikailag, taktikailag és fizikálisan is. Persze sok hiányzónk volt ma, ám fontos, hogy van mire építkeznünk. Sosem baj az, ha a valóság néha szembejön velünk, legalább tudjuk, hogy mire kell felkészülnünk. Külön gratulálok a 2013-as Kalmár Kornélnak, aki első alkalommal szerepelhetett az U12-esek között, ráadásul duplázni tudott

– értékelt Tóth Zsolt a mérkőzést követően.