Nem sikerült betalálni

Nem sikerült betalálni

A kékek elleni meccsen hiába építettük a játékot, legelöl hiányzott a kreativitás.

Illés Akadémia U12 – ZTE FC U12 0–4 (0–0, 0–1, 0–1, 0–2)
Illés Aka. U12: Pálla – Fazekas, Őri, Szukics, Bajzek – Kalmár, Babos, Török – Varga V. L. Cserék: Sóvári – Giliczó, Németh K., Német. Vezetőedző: Tóth Zsolt.

Rendkívül szoros találkozókat vívott eddig egymással a 2023/2024-es bajnoki kiírásban a két szomszédvár. Szombathelyen 1–1 volt a végeredmény – a gólunkat Károlyi Levente szerezte – míg Zalaegerszegen a kék-fehérek győztek 1–0-ra.

A vendégek alakítottak ki a meccs első periódusában némi fölényt, ami a szögletek számában meg is mutatkozott. Az egyik ilyen után bravúrt mutatott be Pálla Norbert. Kiderült az is, hogy az építkezésünket minden áron meg akarják akasztani, csíptek-rúgtak-haraptak, tették ezt sokszor a durvaság határán túl. Egyre inkább mi kezdtük birtokolni a labdát, de az első negyedben nem született gól.

Félóra elteltével egy szögletet követően a kékek jutottak vezetéshez. A 46. percben mi végeztünk el szabadrúgást, ám elpasszoltuk, ebből indult az egerszegi kontra, aminek végén többször is felszabadíthattunk volna, ám ez nem sikerült, 0–2. Játékban hiába nőttünk egyértelműen ellenfelünk fölé ebben a periódusban is, ők masszívan, minden eszközt bevetve védekeztek, és a támadózónában nem tudtuk ma kreativitásunkat bizonyítani.

A hajrában egy védőzónában eladott labda után találtak be a zalaiak, míg egy átlövésből is gólt szereztek, így 4–0-ra győztek.

A játékminőségben magasan ellenfelünk fölé nőttünk, akik mindent elkövettek a megállításunkra. Tették mindezt nagyon keményen és agresszíven, néha a durvaság határát súrolva. A kapuk előtt nem voltunk elég hatékonyak. Bántó, hogy ellenfelünk a ziccereit kihagyta, miközben olyan gólokat kaptunk, ami az évvégi Benny Hill Showba is beférne. Sajnálom a srácokat. 10-11 évesek, hibáznak. Abban bízom, hogy ezekből tanulnak, és később nem követik el ezeket

– mondta a vezetőedző, Tóth Zsolt.