Pariban voltunk a bajnokesélyessel

Pariban voltunk a bajnokesélyessel

Több jó egyéni teljesítmény is volt Szűcs János csapatában.

Illés Akadémia U15 – DVSC U15 0–2 (0–1)
Illés Aka. U15:
Rapali – Angler J. (Mórocz, 64.), Hányi D., Pintér, Csonka – Sánta, Hideg (Kiss-Szécsényi, 53.), Mihály (Szabó B., 74.) – Börczi (Ládonyi, 53.), Horváth Á., Bosnyák Botond. Vezetőedző: Szűcs János.

Bő tíz perc telt el a találkozóból, amikor egy oldalszabadrúgás utáni fejesnél Rapali Zsombor mutatott be nagy bravúrt, a kiütött labdát pedig sikeresen eltakarítottuk. Hátul volt több technikai hibánk, a passzaink többször is rövidre, vagy pontatlanra sikeredtek, ebből tudott építkezni a DVSC, de aztán csak sikerült korrigálni a tévesztéseinket. Egyre inkább át-átvettük a játék irányítását és többet tartózkodtunk az ellenfél térfelén. A szélsőink jó ütemben kapták a labdákat, ezekből voltak helyzeteink. A 34. percben veszélyes játék miatt közvetett szabadrúgást kaptunk 12 méterre a Loki kapujától: a legurított labdát a szétugró sorfal között Mihály Dániel bombázta rá, ám a lövést kiütötte a kapus. A 39. percben a 16-os vonala előtt szabálytalankodtunk centikkel: a szabadrúgást a jobb alsóba vágták a vendégek, 0–1.

Úgy tűnt, minden II. félidei tervünket borít az első perc eseménye, amikor a bal szélről induló lesgyanús szituáció után betaláltak a piros-fehérek, 0–2. Ám ennek ellenére továbbra is építkeztünk és becsülettel tettük a dolgunkat. A 62. percben egy remek labdaszerzés után Ládonyi Bálint lépett meg a jobb szélen, lapos lövését azonban hárította a hajdúsági kapus. Teljességgel átvettük az irányítást, egy szöglet utáni Sánta-fejesnél is bravúrral piszkálta ki a léc alól a labdát a DVSC hálóőre. Ma azonban a támadózónában átok ült rajtunk, nem sikerült betalálnunk, így a bajnokesélyes el tudta vinni a három pontot.

Őszinte futballal rukkoltunk ki. A kezdeti időszakban jobb volt a Debrecen, aztán fokozatosan átvettük az irányítást. Kifejezetten tetszett a II. félidő! Nagyon rossz időben kaptuk a második gólt, ami azonban nem fogott meg bennünket: becsületesen mentünk előre. Nem csak ad hoc dolgaink voltak, hanem építettük a játékot, látható volt, hogy mit szeretnénk játszani. Sajnos nem tudtuk a helyzeteinket gólra váltani. Többen is jó egyéni teljesítményt nyújtottak, talán a különbség ma annyi volt, hogy a fordulópontokból a vendégek jöttek ki jobban. Gratuláltam az öltözőben a srácoknak, mert abszolút ki-ki meccset játszottunk a bajnokság egyik legnagyobb esélyesével

– értékelt Szűcs János vezetőedző.