Remek meccsen verte meg az ősi riválist az Illés Akadémia U13

Remek meccsen verte meg az ősi riválist az Illés Akadémia U13

„A Zete-verőket nem feledjük!” – hirdette a vasiak szurkolótábora, ennek megfelelő motiváltsággal játszott és győzött Sátori Barnabás együttese!

Illés Akadémia U13 – ZTE FC U13 5–2 (1–0, 0–0, 1–1, 3–1)
Illés Aka. U13: Kovács V. – Novák, Husz, Hányi B., Lengyel – Baranyi, Németh L., Mihók – Bangó. Cserék: Dudás – Boda, Majlinger, Tóth N., Molnár B. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Bangó (2., 1–0; 68., 3–1), Baranyi (51., 2–0), Lengyel (70., 4–1), Németh L. (72., 5–1)

Hasonló előjelekkel várhatta a ZTE elleni meccset is az Illés Akadémia U13, mint a Gyirmót elleni szerdai összecsapást: az eddigi két találkozó alkalmából mindig az idegenben játszók győztek. Szombathelyen 3–1-re a Zete, Zalaegerszegen 1–0-ra a zöld-fehérek nyertek. Mi más lehetett volna a cél, mint ennek a szériának megszakítása?

Villámgyorsan sikerült megszerezni a vezetést! Kovács Viktortól indult a felépített akció: a középpályán Mihók Martin tette ki a jobb szélre Novák Bencének, akinek centerezését Bangó Benedek vágta a kapu közepébe, 1–0.

A második felvonásban kétszer is nagyot védett a ZTE kapusa, szépen kidolgozott akciók végén mutatott be bravúrt.

Ez a sorozat folytatódott a harmadik negyed elején is, újabb közbeavatkozással védte meg az egerszegi kaput a góltól. Az 50. percben egy remek zöld-fehér akció végén a gólvonalról vágták ki a vendégek a labdát, Tóth Noel ismétlésére visszavetődött a kapus, ám a harmadjára kipattanó labdát Baranyi Borisz a jobb sarokba bombázta, 2–0. Ami nem volt benne a meccsben, az a Zete-gól, mégis megszületett szűk így egy óra elteltével, így 2–1-gyel mentünk az utolsó szünetre.

Egy szögletvariáció utáni remek lövésnél a sokadik, szemre is tetszetős védést mutatott be a vendégkapus. A 73. percben sikerült lezárnunk meccset, hiszen Németh Levente kiugratását Bangó Benedek a rövid felsőbe lőtte. Dudás Noel még egy ziccernél védett egy nagyot, míg a másik oldalon egy bal oldalról induló akció során Lengyel Ágoston az összes elé kerülő fehérmezest kicselezte és ballal a rárontó kapus mellett-fölött a bal sarokba pöcizett, 4–1. A Zete védelmén egyre könnyebben jutottunk túl, a hajrában egy szép akciónál Bangó Benedek passzolt jó ütemben, Németh Levente pedig a jobb sarokba gurított. Még egyszer még a kékek is betaláltak, így 5–2-re nyertük meg a mérkőzést.

Jól kezdtük a meccset, nagyon hamar előnybe kerültünk. Viszont sokáig nem tudtuk megrúgni a másodikat. Volt olyan időszak, amikor kicsit több volt a technikai hiba és rossz döntések jellemezték a játékhelyzet-megoldásainkat. A dominanciánk megvolt ekkor is, de az egygólos előny nem jelentett garanciát, hiszen a ZTE mindig képvisel olyan minőséget, amiben a gólszerzés benne van. Sokáig nem volt ez egy hátradőlős mérkőzés. Az utolsó 20 percben kimagaslóan játszottunk, nagyon szép gólokat szereztünk és döntöttük el a meccset. A találkozó egészét tekintve teljesen megérdemelt győzelmet arattunk, gratulálok a srácoknak, hiszen a szívük most is a helyén volt

– nyilatkozta U13-as korosztályunk vezetőedzője, Sátori Barnabás.