Nem ért pontot a korai gól

Nem ért pontot a korai gól

Női U19-es csapatunk már a 3. percben megszerezte a vezetést, végül azonban vereséget szenvedett a Puskás Akadémia együttesétől.

Illés Akadémia-Viktória U19 – Puskás Akadémia U19 1–4 (1–2)
Illés Aka.-Viktória U19:
Dobó-Nagy B. (Kocsi P., 46.) – Kováts A., Kránicz V., Szabó L. (Németh N., 67.) – Nagy D. (Rugovics B., 46.), Németh M., Gravencz G. (Kaszap K., 77.), Szabó F. – Varró V. (Novák L., 46.), Csejtei E. – Mesterházy I. (Vesztergom B., 77.) Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerző: Varró V. (3., 1–0)

Talán nem túlzás azt mondani, hogy jobban nem is indulhatott volna számunkra a találkozó, Mesterházy Ivett és Varró Vera kooperációja után ugyanis utóbbi már a 3. percben vezetéshez juttatta a mieinket. A folytatásban főként a mezőnyjáték a küzdelem került előtérbe, a vendégek ugyan mezőnyfölényben futballoztak, de igazán komoly gólszerzési lehetőségig ők sem jutottak el. Egészen a 24. percig, amikor is a bajnokság góllövőlistájának vezetője, Tóth Zsóka egyenlített, 1–1 volt a találkozó állása. Nagy csata zajlott a pályán, talán egy picit a tét is érezhető volt mindkét gárdán. Egy csapat számára mindig nagy lélektani előnyt jelent, ha nem sokkal a szünet előtt szerez gólt, ez pedig ezúttal a felcsútiaknak sikerült, Szarvas Sára gólja következtében hátrányból indult a második játékrész.

A szünetben több helyen is változtattunk, ám ennek ellenére sem úgy folytatódott az összecsapás, ahogyan azt szerettük volna. Az 55. percben Tóth Zsóka csapata harmadik, saját maga második találatát szerezte, amivel kétgólosra nőtt a Puskás Akadémia előnye. A mieinknek ezúttal nem igazán akart összejönni semmi sem, ha pedig ez nem lett volna elég, Sinka Napsugár egy távoli lövéssel a negyedik felcsúti gólt is megszerezte. Így érkeztünk el a mérkőzés utolsó szakaszához, ahol bár a lányok mentek előre, érezhetően szerették volna szorosabbá tenni az eredményt, de csak helyzetekig, sarokrúgásokig jutottunk. Az állás ezután már nem változott, a Puskás Akadémia 4–1-es idegenbeli győzelmet aratott.

A két együttes egy halasztott mérkőzés pótlásának keretében négy nap múlva, május 24-én szerdán újra összecsap egymással, ezúttal Felcsúton 13 órás kezdettel.

Először is szeretnék gratulálni a Puskás Akadémia csapatának, nagyon jó mérkőzést játszottak, ezúttal a jobbik együttes nyert és a háromgólos különbségre sem tudom azt mondani, hogy túlzó. Bár korán betaláltunk, úgy éreztem, hogy ellenfelünk frissebb, gyorsabb, az igazsághoz pedig az is hozzátartozik, hogy egy nagyon erős kerettel érkeztek hozzánk és jó formában is voltak. Az egész meccsen domináltak, nekünk sajnos csak elvétve voltak momentumaink, azok is főként pontrúgások után. Nem igazán tudtuk megtartani a labdát, ha meg is szereztük azt, vagy kapkodtunk, vagy ellenfelünk védekezett jól. Most a legfontosabb, hogy fel kell emelni a fejünket, szusszanni egy picit, amennyi lehetőségünk van rá, szerdán pedig a sorsolás szeszélyéből adódóan ott, Felcsúton újra megmérkőzünk velük és mindent megteszünk, hogy ezúttal miénk legyen a három pont

– értékelt a találkozó után Tebeli György vezetőedző.