Kilenc fiatalabbal játszott az Illés Akadémia U19

Kilenc fiatalabbal játszott az Illés Akadémia U19

Két hét alatt negyedik találkozóját vívták Horváth András tanítványai.

Újpest FC U19 – Illés Akadémia U19 2–0 (1–0)
Illés Aka. U19:
Molnár-Végh – Baján, Bodrogi, Kovács B. (Csörnyei, 68.), Stifter (Deme, 51.) – Bonchis Kovács P., Mozsár, Zsédely (Lehel, 46.), Takács-Földes (Wolf, 79.) – Pruska. Vezetőedző: Horváth András.

A dobogóra hajtó Újpest FC vendége volt az U19-es bajnokság A-csoportjában az Illés Akadémia együttese. Betegséghullám söpört végig a zöld-fehéreken, így az U17-es korosztályból öten is a kezdőcsapatban találták magukat. Kiegyenlített első félidőt láthattunk, annak ellenére is, hogy a 11. percben a lilák szerezték meg a vezetést.

A szünet után sem változott a játék képe, közepes iram jellemezte a találkozót. Sajnos Stifter Patrikot sérülés miatt kellett lecserélni. A II. félidőben közepén három bravúrt is bemutatott egy akció során Molnár-Végh Marcell, ám negyedjére betaláltak a hazaiak. A legnagyobb gólszerzési lehetőségünk Pruska Dániel előtt adódott, ám 20 méteres szabadrúgása a kapufán csattant, így a IV. kerületiek 2–0-ra győztek.

A találkozón megelőző éjszaka folyamán hárman is megbetegedtek, közül csak kapusunk Molnár-Végh Marcell tudta vállalni a találkozót. Azaz összesen öt U17-essel a kezdőben vágtunk neki a meccsnek, amire azért rányomta a bélyegét a hirtelen jött meleg. Egy alapelvi hibánk után jutottak előnyhöz a hazaiak, de mi így is felvállaltuk a saját játékunkat. Látszott, hogy két héten belül már a negyedik meccsünket játszottuk, fáradtabbak voltunk. Több pozitívumot is láttam a ma lehetőséget kapó U17-esek részéről, örülök, hogy éles helyzetben is láthattam őket. Egy kiegyenlített meccsen most a rutinosabb hazaiak tudtak nyerni

– mondta Horváth András a mérkőzést követően