Futball és szenvedély

Futball és szenvedély

Egy gól döntött a két akadémiai csapat találkozóján.

Illés Akadémia U14 – Puskás Akadémia U14 0–1 (0–0)
Illés Aka. U14: Schepanski – Angler (Bogdán, 69.), Szakály, Hányi, Nyári – Bosnyák Botond (Mórocz, 69.), Hideg (Bosnyák Bence, 65.), Mihály (Szabó B., 50.) – Börczi (Kiss-Szécsényi, 41.), Sánta (Grádvohl, 69.), Papp M. Vezetőedző: Nagy László.

Kiváló időjárási körülmények között estek egymásnak a csapatok, jó színvonalú, változatos első félidőt láthattunk. A 17. percben remekül játszottunk a vendégek térfelén, kétszer is — jégkorongos módra — körbeadogattuk a felcsútiak falát, majd Sánta Richárd ugratta ki a középső védők közé bemozgó Mihály Danit, akinek 10 méteres lövését megfogta a felcsúti kapus. Szép akció volt! Akadt helyzet a másik oldalon is, egy 14 méteres lövésnél Schepanski Noah és Nyári Olivér együttes erővel hárították. Sőt, az első félidő hajrájában ugyancsak bravúrra volt szüksége kapusunknak, ekkor egy a bal szélről, 15 méterről elengedett löketet szedett ki a hosszú felső sarok elől.

Szünet után sem változott a játék képe, talán kevesebbet forogtak veszélyben a kapuk. Egy időszakban fölénk kerekedtek a vendégek, de ekkor nem találtak be. Azonban a 66. percben egy szöglet után lecsorgó labdát ők találták meg gyorsabban és az ötösről a hálónkba lőtt a center, 0–1. Ekkor sem adtuk fel, és volt is egyenlítési lehetőségünk. Már a hosszabbításban jártunk, amikor Papp Máté készített le egy labdát Szabó Botondnak, ám az ő 16 méteres lövését hárítani tudta a felcsúti kapus. Maradt a 0–1, a játék képének azonban inkább a döntetlen felelt volna meg.

Hasonlóan a múlt heti, debreceni mérkőzésünkhöz rendkívül motiváltan és bátran álltuk bele ebbe a 80 percbe is. Önbizalommal telten futballoztunk, teljesen kiegyenlített meccset játszottunk. Az első játékrészben mi voltunk élesebbek, sajnálom, hogy nem tudtunk gólt szerezni. Térfélcsere után volt időszak, amikor a fizikális erejüket kihasználva fölénk tudott nőni a Puskás, de csapatom erejét mutatja, hogy az utolsó 10 percben is mentünk előre a gólszerzés érdekében. Volt is lehetőségünk, betalálnunk azonban nem sikerült. Nem vagyok elkeseredve, szép dolgokat láttam a srácoktól, amelyek rendkívül biztatóak. Külön köszönetet szeretnék mondani a kapusedzői stábnak: Varga Noel hiányában az U13-as csapatból Schepanski Noah védett ma, nem is akárhogyan, gratulálok az ő teljesítményéhez is

– nyilatkozott Nagy László a mérkőzést követően.