Remek színvonalú meccset játszott az Illés Akadémia U12

Remek színvonalú meccset játszott az Illés Akadémia U12

Tóth Zsolt és Hujber Gábor együttese kikapott az ETO-tól, de egyáltalán nem lehetünk elégedetlenek.

Illés Akadémia U12 – ETO FC Győr U12 2–3 (0–2, 0–0, 1–0, 1–1)
Illés Aka. U12:
Dudás – Novák, Majlinger, Molnár B., Lajos – Németh L., Bangó, Lengyel – Baranyi. Cserék: Kovács V. – Poszavecz, Tóth N. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Lengyel (48., 1–2), Németh L. (78., 2–3)

Baranyi Borisz közeli és Novák Bence távoli lövésével mi jelentettünk először veszélyt a kapura az U12-es bajnokság Észak-nyugati csoportjának zárófordulójában. Azonban az első győri lövés gólt eredményezett, a saját védőzónánkban adtuk el a labdát, erre jött a büntetés. Sőt, egy újabb védelmi baki után már kettővel mentek a Rába-partiak.

Mi támadtunk folyamatosan a második negyedben, azonban a lövéseink vagy a blokkban akadtak el, vagy védett a győri kapus. A vendégeket beszorítottuk, de nem sikerült feltörni a védekezésüket.

Térfélcsere után is mi kerültünk ziccerbe, ám Tóth Noel próbálkozását lábbal hárította a hálóőr. A 45. percben sikerült szépíteni: Bangó Benedek nagy erejű lövése kipattant, Tóth Noel visszaemelte azt, a mezőny legalacsonyabbja, Lengyel Ágoston pedig közelről a kapu közepébe fejelt, 1–2.

Sajnos rosszul kezdtük az utolsó negyedet, egyből betaláltak a vendégek. Ezek után is közel jártunk az újabb gólhoz, de Lengyel Ágoston kísérlete a felső kapufáról az alapvonalon kívülre pattant. A hajrában egy szabadrúgás után megint a kapufa segítette ki a vendégeket, de a kipattanót Németh Levente begyötörte, 2–3. Az egyenlítésre már nem maradt idő.

Magas színvonalú és remek iramú meccset hozott a zöld-fehér derbi: a vendégek fizikálisan álltak remek erőkből, mi viszont kombinatív játékkal rukkoltunk ki.

Nagyon büszke vagyok a srácokra! Egészen minőségi futballt mutattunk be. Sok lehetőséget alakítottunk ki – köztük ziccereket is. Hármat azonban hátul hibáztunk – talán ez dönthette el a mai mérkőzést. Jó csapat a Győr, gratulálok az ETO-nak! Helyzetek számában föléjük nőttünk, ám kimaradtak a helyzeteink. Óriási utat tettünk ma a nyári első edzés óta: mind egyéni, mind csapatszinten megmutatkoztak a játékelveink, nagyon jól fociztunk. A tanulási folyamat része, hogy a hibáinkból tanuljunk! Nagyon köszönöm a gyerekeknek és a szülőknek is az elmúlt félév munkáját

– értékelte a látottakat Tóth Zsolt vezetőedző.