A futball nem mindig igazságos

A futball nem mindig igazságos

U17-es korosztályunk jó felfogásban játszott, ziccereket alakított ki, a gólokat azonban a házigazda Ferencváros szerezte, amely végül 4–0-s győzelmet aratott.

FTC-Telekom U17 – Illés Akadémia-Viktória U17 4–0 (1–0)
Illés Aka.-Viktória U17:
Kocsi P. – Doncsecz A. (Báder M., 73.), Müller Zs. (Tóth L. B., 73.), Lukács K., Licskai L. (Takács M., 73.) – Sági F., Bukor Z. (Nagy B., 46.), Szilvási N, Polovics D. (Giczi K., 60.), Csombor L., Alasz H. (Kutasy L., 73.) Vezetőedző: Biró Bence.

U17-es korosztályunk is megkezdte „tavaszi hadjáratát” az ünnepi hétvégén, Biró Bence és Szabó-Kiss Zsófia tanítványai is a Ferencváros otthonában vizitáltak.

Jól álltak bele a mérkőzésbe a lányok. Görcsösség nélkül, felszabadultan futballoztak, ez pedig a játék képében is megmutatkozott. Szép támadásokat vezettünk, ziccereket tudtunk kidolgozni, Berceli Nikolett azonban legnagyobb bánatunkra hatalmas bravúrokkal gondoskodott arról, hogy érintetlen maradjon a kapuja. A 25. percben a vendégek viszont be tudtak találni, méghozzá Kovács Petra révén, ellenfelünk így egygólos előnyről várhatta a második felvonást. Ez ugyanúgy színvonalas játékot hozott, nagyon nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítésért. Az utolsó mozzanatokba azonban rendre hiba csúszott. A lehetőségekkel a vendéglátó fővárosiak sáfárkodtak jobban, még három alkalommal be tudták venni a kapunkat – ebből két ízben sarokrúgás után –, így hiába voltunk teljesen egyenrangú ellenfelek, pont nélkül maradtunk a budapesti túrán.

Bátran és túlzás nélkül mondhatom: a végeredmény ellenére, a játék képét tekintve nem volt különbség a két csapat között. Biztos vagyok benne, hogy ha ezt a mérkőzést többször is lejátszottuk volna, egyszer sem így zárul. Azt kértük a lányoktól, hogy felszabadultan játsszanak, mutassák, meg mit tudnak, ezt pedig be is tartották. Voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor mi játszottunk jobban, volt, amikor pedig a Ferencváros. Egyénileg, valamint csapatszinten is nagyon jó dolgokat láttam tőlük. Váratlan, látványos megoldásokkal rukkoltunk elő, helyzeteket, sőt ziccereket dolgoztunk ki, ellenfelünk kapusa azonban egészen ihletett formában védett. Egy pontra mindenképpen rászolgáltunk volna, de van mire építeni, jó csapatunk van

– értékelt a találkozó követően Biró Bence vezetőedző.